Početna

suncokret logoUdruga Suncokret - Pula traži volontere i volonterke za pružanje pomoći i podrške djeci u savladavanju školskog gradiva. 

 19Kao što znate početkom prosinca objavljen je natječaj Europskog socijalnog fonda "Kultura u centru". Dio tog natječaja odnosi se na PRIPREMU I PROVEDBU KULTURNIH I UMJETNIČKIH PROGRAMA  koje se održavaju u kulturno - društvenom centru, u našem slučaju u DC Rojc-u.
(aktivnosti pripreme i provedbe kulturnih i umjetničkih programa i projekata i/ili edukacijskih projekata i programa u području umjetnosti i kulture, s naglaskom na projekte i programe u čije je planiranje, pripremu, odnosno provedbu uključena lokalna zajednica).

Rok za predaju projekta je 28.2.2018. što je vrlo vrlo skoro.

TEH83 foto Igor Dražić 1Preuzeto: Kulturistra

Tekst: Boris Vincek 

Otvorenje 83. TEH (Trans Europe Halles) konferencije održano je u četvrtak 25. svibnja u Društvenom centru Rojc. Konferencija koju organizira Savez udruga Rojca, kao član europske mreže nezavisnih kulturnih centara održavat će se u Rojcu do 28. svibnja na temu „Kultura i zajednice dijeljenja“.

Svečanost otvaranja moderirali su Matija Raos i Antonia Banović, a prisutnima se prvo obratila pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber koja je svim sudionicima zaželjela uspješan rad na konferenciji.

„Ovom bih se prilikom htjela zahvaliti Savezu udruga Rojca koji je organizirao konferenciju, a nama je u Gradu Puli posebna čast što se ovako važan skup odvija baš u našem gradu. Hvala i svim drugim udrugama koje su sudjelovale u organizaciji ove manifestacije čije će nam rezultati zasigurno pomoći u kreiranju novih modela razvoja našeg grada“, kazala je Kamber.

smanjena DSCN4777

 U Dnevnom boravku Rojca u Puli održana je jučer tribina u organizaciji Saveza udruga Rojca, pod  nazivom "Kakve promjene Rojcu donose različite političke opcije na izborima?" Osnovni cilj tribine  bio je informiranje zainteresirane javnosti o programima kandidata za gradonačelnika iz područja  kulture, civilnog društva i održivog razvoja koji su vezani za rad udruga i djelovanje Društvenog  centra Rojc te njihova vizija o daljnjem modelu upravljanja DC Rojc.

 Tribina je održana uz prisustvo većine kandidata, izostao je jedino aktualni pulski gradonačelnik  Boris Miletić.  Dakle, abecednim redom, prisutni su bili Josip Pino Ivančić (Radnička fronta), Mirko Jurkić (HDZ),  Mauricio Licul (SDP, HSU, HSLS, SDSS), Oliver Orlić (kandidat grupe građana), a razgovor je vodila koordinatorica Saveza udruga Rojca, Irena Boljunčić Gracin.

Program predstavljanje ESF EzG Pula 18.05Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva pozivaju vas na predstavljanje mogućnosti financiranja za organizacije civilnoga društva - Programa Europa za građane 2014-2020 te Europskog socijalnog fonda. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 18.05.2017. godine s početkom u 13.00 h u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, na adresi Gajeva 3 u Puli. Ovo je događanje namijenjeno svim organizacijama civilnog društva te zainteresiranim građanima. Cilj predstavljanja je podići razinu informiranosti organizacija koje su potencijalni prijavitelji na natječaje raspisane iz dva navedena programa te ohrabriti iste na prijavu.

brunnen passageThe Brunnenpassage is currently celebrating its 10 year anniversary. To mark the occasion, the facade and neighbouring outer walls of the Brunnenpassage will be redesigned. Local and international artists working in the areas of fine arts, architecture, urban art and more are invited to apply. The redesign of the building's facades should conceptually encompass and address the following topics: the fundamental right to art, transdisciplinarity, multilingualism and polyphony, the social impact of art, coexistence, and visions of social cohesion for the future. The budget allocated for the project is €5000.The deadline for entries is 29.05.2017. Only electronic submissions will be accepted.

summersessions1-900x506Udruga Metamedij, u okviru projekta MP3 platforma poziva umjetnike na začetku karijere koji se bave novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.Summer Sessions je mreža za razvoj talenata koja organizira rezidencijalne programe za umjetnike u začetku karijere te nudi produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Glavna ideja ovog međunarodnog rezidencijalnog programa je da organizacije sponzoriraju umjetnike iz njihove zemlje za odlazak u neku inozemnu organizaciju kako bi tamo razvijali svoj projekt. Kroz program razvija se projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju.Rezidencija traje 6 – 8 tjedana u periodu između 15. lipnja i 30. rujna 2017.

 POZIV NA RADNI SASTANAK za izradu kriterija korištenja prostora u DC Rojc

Poštovani,

Savez udruga Rojca u suradnji sa savjetnicima iz Zaklade Kultura nove organizira u petak, 24.02.2017. od 17 - 19:30 u Dnevnom boravku radni sastanak vezan za izradu kriterija za korištenje prostora i postupak dodjele prostora u DC Rojc.

20161217 161301Dobre vijesti stigle su prošlog vikenda iz Zagreba. Wushu klub Yuan Tong - Tai Chi Pula osvojio je u subotu 17.12.2016. u
Zagrebu na Wushu prvenstvu Hrvatske 20 medalja od kojih su 9 zlatnih, odnosno imaju 6 državnih prvaka u kategorijama:

Tai Chi forme - kategorija djevojčice i dječaci:
 1.mjesto:Sara Mehmedović
 2.mjesto:Luna Gotal
 3.mjesto: Dion Cosseto

Nadolazeći događaji

Petak, 17 Tra 2020 20:00 – 23:00

Petak, 15 Svi 2020 20:00 – 23:00

Petak, 12 Lip 2020 20:00 – 23:00

Srijeda, 23 Pro 2020 18:30 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.