Početna

grU subotu, 28. siječnja, u 19 sati, u sklopu novog programa Glazbeno ognjišće, u prostoru Gradske radionice na Stoji, Ljudevita Posavskog 10, održat će se glazbeno druženje. U duge, hladne zimske noći obnavljamo stare navike prijateljskog okupljanja uz vatru iz kamina te muziciranje kroz improvizaciju. Ulaz na program je slobodan, a dolazak s nekim instrumentom i aktivno sudjelovanje publike biti će toplo prihvaćeno.Program Glazbeno ognjišće usvaja pristup u kojem interaktivni improvizacijski glazbeni okvir daje mogućnost za ostvarenje prostora druženja i zajedništva. Ideja glazbe kao komunikacije predstavlja interdisciplinarni pristup koji istražuje odnose između osjećaja osobne dobrobiti i društvene interakcije. 

Prema Christopheru Smallu kada muziciramo učestvujemo u glazbenom performansu dok glazbeno značenje nije imanentno i ne proizlazi iz strukture glazbenog djela već nastaje kroz kontekstualno grupno djelovanje. Kada se glazba promatra kao sudjelovanje u performansu neizbježna je diskusija o značenju same izvedbe.Glazbeni terapeut Brynjulf Stige tvrdi da zajedničko muziciranje nudi način kako biti drukčiji na raznovrsne načine. Ta razlika nije etnička ili teritorijalna već je generiraju potrebe i zahtjevi muziciranja. Optimalno grupno i suradničko muziciranje prenosi se putem zajedničkog glazbenog djelovanja, fluidnošću i fleksibilnošću uma i tijela u sjedinjenom vremenu i prostoru. Može se reći da je muziciranje svojstvo grupe isto kao što je grupa svojstvo muziciranja. U postavljanju pravila sudjeluju svi, a nitko ne postavlja pravila za druge jer jednostavno - sama glazba upravlja.
Programe Gradske radionice podržava Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.