Početna

P1040537U subotu, 11. veljače u 19 sati, u sklopu programa Glazbeno ognjišće, u prostoru Gradske radionice na Stoji, održat će se sljedeće glazbeno druženje. U duge, hladne zimske noći obnavljamo stare navike prijateljskog okupljanja uz vatru iz kamina te zajedničko muziciranje. Nema najavljenih muzičara ni programa već svatko od prisutnih svira prema svojoj želji i inspiraciji. Ulaz na program je slobodan, a dolazak s nekim instrumentom ili drugim prilogom kao i aktivno sudjelovanje toplo se prihvaća.

Program Glazbeno ognjišće usvaja pristup u kojem interaktivni improvizacijski glazbeni okvir pruža mogućnost ostvarenja prostora kulture druženja i zajedništva. Ideja glazbe kao komunikacije predstavlja interdisciplinarni pristup koji istražuje odnose između osjećaja osobne dobrobiti i društvene interakcije. Prema Christopheru Smallu kada muziciramo učestvujemo u glazbenom performansu dok glazbeno značenje nastaje kroz kontekstualno grupno djelovanje. Osim toga, glazbeni terapeut Brynjulf Stige tvrdi da zajedničko muziciranje nudi način kako biti drukčiji na raznovrsne načine.  Ta razlika nije etnička ili teritorijalna već je generiraju potrebe i zahtjevi muziciranja. Optimalno grupno i suradničko muziciranje prenosi se putem zajedničkog glazbenog djelovanja, fluidnošću i fleksibilnošću u sjedinjenom vremenu i prostoru. Može se reći da je muziciranje svojstvo grupe isto kao što je grupa svojstvo muziciranja. U postavljanju pravila sudjeluju svi, ali nitko ne postavlja pravila za druge jer jednostavno - sama glazba upravlja.

Programe Gradske radionice podržava Zaklada Kultura nova

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Najave događanja

25 Lipanj 2017 17:00 - 23:00


26 Lipanj 2017 09:30 - 11:30


26 Lipanj 2017 18:00


29 Lipanj 2017 21:00


Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

 strukturni-invest-fondovi nacionalna-zaklada-logo razvoj-ljudskih-potencijala  eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova 
trans-europe-halles-logo logo mobilnost
eu-erasmus 1
ured-za-udruge GRAD-PULA-LOGO-1 zupanija istarska

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.