Početna

18 Lohan kung Pula 22.-23.4.2017. 01Nakon vrlo uspješnog seminara koji je bio održan 25.3.17. u prostoru udruge Zanshin/Shen u Rojcu, nastavljaju se seminari Anan-Do chi kunga - 18 Lohan chi kung-a s učiteljem Borom Ranitovićem, majstorom Anan-Do poduke. Seminar će započeti 22.4. 17. U 20 sati u Dnevnom boravku Rojca, uvodnim predavanjem o zdravstveno-terapeutskoj vježbi 18 Lohan kung..zdravlje..zapadni i kineski pristup zdravlju..kretanjem u službi zdravlja. Plus počinje minusom..tjelovježba, umovježba i duhovježba..tuga kao moderna kuga..reguliranje svakodnevice..zašto zdravlje.. Seminar se nastavlja 23.4.17. cjelodnevnim vježbanjem u Rojcu , u prostoru udruge Ab Originala na 5. katu. Chi kung je zajednički naziv za niz različitih formi. Neke su statične, neke dinamične, neke usmjerene na vanjski, a neke na unutarnji rad. 

Razlikuju se i po brzini i trajanju izvođenja, te po usmjerenosti i fokusiranju svijesti. Chi kung je naziv za mentalno-fizičko-energetske discipline, nastale pred četiri do pet tisuća godina u drevnoj kineskoj kulturi. Različite vježbe u sklopu chi kunga karakteriziraju skladni i ne odveć naporni pokreti.

Chi kung pojam možemo najjednostavnije prevesti kao 'Vještina za rafiniranje ljudske energije' – znajući da je pojam 'chi' daleko složeniji koncept. Iako najčešće interpretiran jednoznačno, kao naziv za najgrublju energetsku silu koja služi kao pokretač našeg lokomotornog sustava, u Anan-Do metodi poduke 'chi' interpretiramo kao sveprožimajuću životnu energiju koja proizlazi iz eteričke sfere. Pri spuštanju od Izvora – kroz razine – do naše, materijalne razine, energija se sve više kondenzira, zgušnjava, i u svojoj završnoj manifestaciji oblikuje naše materijalno tijelo. 18 Lohan chi kung pripada velikoj skupini chi kung vježbi. 18 Lohan je relativno duga, dobro razrađena energetska forma. Sastoji se od 18 'ruku' odnosno ciklusa, i korespondira sa znanošću o protoku chija. Danas su borilačke vještine podijeljene na dvije glavne vrste: tvrde i meke stilove, odnosno vanjske i unutarnje forme. Lohan chi kung, ako ga se pravilno proučava i podučava, se nalazi između tvrdih i mekih stilova, pa je vrlo koristan kao nadopuna tvrđim borilačkim vještinama poput karatea, kako ne bismo sasvim 'okoštali', ali i kao nadopuna mekšim vještinama poput tai chi chuana, kako se ne bismo 'rasplinuli' u opuštenom 'lelujanju'. Lohan chi kung je nastao kao osmišljena metoda za uspostavljanje sklada između ljudskih aspekta, počevši od razumijevanja grubljih energija (fizička razina), preko otvaranja za više aspekte (energetsko-mentalna razina), do dopiranja i usklađivanja i finijih energija (duhovna razina), te razumijevanja i integriranja sva tri aspekta.

Najave događanja

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.