Početna

2a

Dva dana cjelodnevnih srednjovjekovnih događanja – u organizaciji sudjeluju Turistička zajednica Općine Kanfanar, Udruga za promicanje kreativnosti Merlin iz Pule. Godine gospodnje 2017. ovog majskog proljeća prođite zajedno s nama kroz gradska vrata Dvigrada i uđite u mistični Srednji vijek. Snažne zidine staroga grada prkose zubu vremena i kao jedini preostali svjedoci bogate prošlosti služe kao sjećanje na obitelji koje su naseljavale Dvigrad, sjećaju se one dobrih i loših dana, običaja, ljubavi, vještica, dama, vitezova, seljaka, cike i vike, sjećaju se slavnih dana 15. stoljeća kada je u gradu bivalo više od 1.000 duša.

Tijekom subote i nedjelje 13. i 14. svibnja, grad u kojem žive korov i tuga, preuzeti će život, odjekivat će glazba, zvuk mačeva, zamamni mirisi bogate trpeze i dječji smijeh. Sajam starih zanata, viteški tabori, ples, dječji vrtuljak, streličarstvo i demonstracije mačevanja dočekat će vas ako se usudite zajedno s nama ući u srednjovjekovni Dvigrad. Samo jedna od brojnih legendi kaže da tko god jednom uđe u Dvigrad izaći će zaljubljen, ako ne u dragog/dragu, onda svakako u ovaj divan kaštel, kojemu ćete se iznova vraćati!
Entuzijasti, neprofitne udruge za oživljenu povijest iz Istre, Liburnije, Italije, Slovenije i sjeverne Hrvatske udahnuti će život gradu Dvigradu : Merlin iz Pule, OŠ Kanfanar, Ordo Sancti Viti iz Rijeke, Red Vidiri Hedera iz Ribnice, Nova Compania Vis Ferri iz Trsta, Čuvari grada Zagreba.
Pozvali smo i majstore zaboravljenih zanata da uđu u obnovljene kuće grada : tkanje, lončarstvo, instrumenti, košare, stolarstvo, izradu drvenih posuda, izložbu prikupljenih raznih predmeta za domaćinstvo, kovačija. Na ulazu u grad oštarija Moncastell priprema srednjovjekovni meni : mesni i zeleni zalogajčići i čarobne kaše, medenjaci i paprenjaci fritule i hipokras opojno začinjeno vino.
Pridružite nam se i otkrijte sve čari srednjovjekovnog života, ića i pića, okušajte se u viteškim vještinama, spasite pokoju damu i sudjelujte u inicijativi početka oživljavanja srednjovjekovnog duha ovoga grada!

Za više informacija obratite se na:

Udruga Merlin Pula,  mob: 091 789 44 81 ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

 strukturni-invest-fondovi nacionalna-zaklada-logo razvoj-ljudskih-potencijala  eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova 
trans-europe-halles-logo logo mobilnost
eu-erasmus 1
ured-za-udruge GRAD-PULA-LOGO-1 zupanija istarska

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.