Početna

2a

Dva dana cjelodnevnih srednjovjekovnih događanja – u organizaciji sudjeluju Turistička zajednica Općine Kanfanar, Udruga za promicanje kreativnosti Merlin iz Pule. Godine gospodnje 2017. ovog majskog proljeća prođite zajedno s nama kroz gradska vrata Dvigrada i uđite u mistični Srednji vijek. Snažne zidine staroga grada prkose zubu vremena i kao jedini preostali svjedoci bogate prošlosti služe kao sjećanje na obitelji koje su naseljavale Dvigrad, sjećaju se one dobrih i loših dana, običaja, ljubavi, vještica, dama, vitezova, seljaka, cike i vike, sjećaju se slavnih dana 15. stoljeća kada je u gradu bivalo više od 1.000 duša.

Tijekom subote i nedjelje 13. i 14. svibnja, grad u kojem žive korov i tuga, preuzeti će život, odjekivat će glazba, zvuk mačeva, zamamni mirisi bogate trpeze i dječji smijeh. Sajam starih zanata, viteški tabori, ples, dječji vrtuljak, streličarstvo i demonstracije mačevanja dočekat će vas ako se usudite zajedno s nama ući u srednjovjekovni Dvigrad. Samo jedna od brojnih legendi kaže da tko god jednom uđe u Dvigrad izaći će zaljubljen, ako ne u dragog/dragu, onda svakako u ovaj divan kaštel, kojemu ćete se iznova vraćati!
Entuzijasti, neprofitne udruge za oživljenu povijest iz Istre, Liburnije, Italije, Slovenije i sjeverne Hrvatske udahnuti će život gradu Dvigradu : Merlin iz Pule, OŠ Kanfanar, Ordo Sancti Viti iz Rijeke, Red Vidiri Hedera iz Ribnice, Nova Compania Vis Ferri iz Trsta, Čuvari grada Zagreba.
Pozvali smo i majstore zaboravljenih zanata da uđu u obnovljene kuće grada : tkanje, lončarstvo, instrumenti, košare, stolarstvo, izradu drvenih posuda, izložbu prikupljenih raznih predmeta za domaćinstvo, kovačija. Na ulazu u grad oštarija Moncastell priprema srednjovjekovni meni : mesni i zeleni zalogajčići i čarobne kaše, medenjaci i paprenjaci fritule i hipokras opojno začinjeno vino.
Pridružite nam se i otkrijte sve čari srednjovjekovnog života, ića i pića, okušajte se u viteškim vještinama, spasite pokoju damu i sudjelujte u inicijativi početka oživljavanja srednjovjekovnog duha ovoga grada!

Za više informacija obratite se na:

Udruga Merlin Pula,  mob: 091 789 44 81 ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Nadolazeći događaji

Petak, 17 Tra 2020 20:00 – 23:00

Petak, 15 Svi 2020 20:00 – 23:00

Petak, 12 Lip 2020 20:00 – 23:00

Srijeda, 23 Pro 2020 18:30 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.