Početna

zaklada logoU sklopu pripreme provedbe ITU mehanizma Urbanog područja Pula, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizira konzultacije sa organizacijama civilnog društva sa područja Grada Pule, Grada Vodnjana, Općina  Medulin, Ližnjan, Svetvinčenat, Barban i Marčana. Konzultacije će se održati u utorak, 16. svibnja 2017. godine, u 18:00 u prostoru Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc u Puli.Konzultacije se odnose na sagledavanje mogućih projekata i aktivnosti koje se mogu provesti u sklopu natječaja kojima će se dodjeljivati sredstva iz ITU mehanizma a u skladu sa Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 te Strategijom razvoja urbanog područja Pula, točnije kroz cilj 3. Osnažiti uključivost urbanog područja.

Prioriteti i mjere koji su definirani u 3. cilju Strategije razvoja Urbanog područja Pula jesu:

3.1. Jačanje održivog upravljanja urbanim područjem

3.1.1. Integrirano i održivo upravljanje razvojem

3.1.2. Primjena participativnog pristupa u planiranju razvoja i provedbi razvojnih politika

3.2. Unapređenje kvalitete života u loklanim zajednicama.

3.2.1. Poboljšanje dostupnosti socijalnih usluga u zajednici

3.2.2. Razvoj socijalnog poduzetništva i socijalnih inovacija

3.2.3. Podizanje kvalitete predškolskog, osnovnoškolskog  i srednjoškolskog obrazovanja

3.2.4. Razvoj programa sporta, rekreacije i pripadajuće infrastrukture

 

 

ITU mehanizam je mehanizam za provedbu aktivnosti održivog urbanog razvoja koje imaju naglašenu teritorijalnu dimenziju te omogućava pružanje financijske potpore za provođenje integriranih aktivnosti. Riječ je o novom mehanizmu Europske unije za razdoblje 2014.-2020. godine koji je uveden s ciljem jačanja uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja. Potencijal i mogućnosti korištenja mehanizma uvidjeli su Grad Vodnjan te Općine Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban koji su se okupili oko Grada Pule te tako zajedno čine jednu urbanu sredinu. 

 

S obzirom brojne mogućnosti koje cijelo područje južne Istre ima zahvaljujući ITU mehanizmu,preporuča se da svakako netko iz vaše udruge prisustvuje, te da informaciju proslijedite potencijalnim zainteresiranima. 

 

Prijave za sudjelovanje bit će otvorene do 15.05.2017. godine, a zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.