Početna

Foto-prilog 01Tijekom tri dana, od četvrtka 25. do subote 27. svibnja, Gradska radionica sudjeluje u manifestaciji "Dani otvorenih vrata udruga", koju šestu godinu zaredom  organizira Ured za udruge RH. Tim povodom Gradska radionica otvara svoj prostor  (Lj. Posavskog 10, Pula) svim zainteresiranim građanima u vremenu od 18 do 22 sata. Posjetitelji se mogu upoznati s prostorom u kojem djelujemo (slikarski atelje, prostor za modeliranje u glini, otvoreni vrtni prostor za javna događanja) te dobiti informacije o aktivnostima i ostvarenim projektima i programima naše udruge od 1990. do danas. U sklopu programa održat će se i retrospektiva filmske produkcije Gradske radionice nastale u sklopu više medijskih projekata.

Medijski projekt "S vama" obuhvaćao je snimanje i emitiranje TV emisija vezanih uz razvoj civilnog društva i građanskih inicijativa, a koje doprinose informiranju i razvoju tog sektora. Film "Znakovi pored puta" ima za temu projekt „Afirmativno znakovlje“, čiji je cilj stvaranje znakova koji simboliziraju temeljne vrijednosti ljudskog društva i života uopće te njihovo postavljanje u javni prostor. "Lica grada" govori o vizualnom identitetu grada Pule, s posebnim naglaskom na škole primijenjenih umjetnosti kroz povijest. "Život bez granica" bavi se temom integracije djece s invaliditetom u redovne škole. Film "Sunca u noći" govori o problemu ovisnosti u Istri te prezentira aktivnosti nekolicine udruga koje rade na rješavanju tog problema. Ciklus "Anatomija društva" nastao je u sklopu medijskog projekta provedenog u partnerstvu sa Zelenom Istrom, a vezan je uz produkciju deset TV emisija o zbivanjima u civilnom društvu, emitiranih jednom mjesečno na TV Nova Pula. Cilj projekta bio je otvoriti medijski prostor temama iz civilnog društva, građanskim inicijativama i sudioničkoj demokraciji te kroz nepristrano izvještavanje dati doprinos kreiranju promjena i jačanju demokracije. U filmu "Grad Rojc" posebno su akcentirane teme iz Društvenog centra Rojc, dok "Vremensko putovanje - Fort Bourguignon" iznosi svjedočanstva o izvaninstitucionalnoj kulturnoj sceni koja se krajem 1980-ih odigravala u tvrđavi Fort Bourgignon. Osim navedenog, posjetitelji će imati priliku pogledati i video zapise glazbenog programa "Točka susreta" iz prijašnjih godina.

Manifestacija "Dani otvorenih vrata udruga" nastala je kako bi se građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja, a ponajprije programi i projekti od javog interesa. Otvaranjem vrata udruga, zainteresiranim se građanima nastoji pružiti prilika da sudjeluju u organiziranim programima te da se upoznaju kako s različitim društveno korisnim projektima i programima, tako i s mogućnostima volontiranja u udrugama. Time se želi pridonijeti većoj otvorenosti itransparentnosti rada udruga u Republici Hrvatskoj, ali i potaknuti i promovirati suradnju između davatelja sredstava i udruga te financirane projekte učiniti vidljivijima. Program Dana otvorenih vrata udruga 2017. te aktivnosti udruga širom Hrvatske  dostupne su na  https://www.udruge.hr.

Programe Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova 

Nadolazeći događaji

Subota, 22 Velj 2020 20:00 – Četvrtak, 05 Ožu 2020 23:00

Utorak, 03 Ožu 2020 18:00 – 20:00

Srijeda, 04 Ožu 2020 18:00 – 20:00

Četvrtak, 05 Ožu 2020 17:00 – 21:00

Utorak, 10 Ožu 2020 17:00 – 19:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.