Početna

foto akvarij 02

 

 

 

 

 

 

 U nedjelju, 16. srpnja 2017.  u 19:00 sati, u programu "Vrtni đir" Gradske radionice, Igor  Taritaš, ak. slikar i likovni pedagog vodit će radionicu za djecu osnovnoškolskog uzrasta  pod nazivom "Moj   akvarij". Kroz radionicu djeca će rješavati likovni problem  komplementarnog kontrasta (plavo-narančasto, crveno-zeleno ili žuto-ljubičasto). Također  naučiti će uočiti, istražiti, izraziti, odabrati,vrednovati i spoznati kromatske intenzitete  toplih i hladnih boja, razlikovati boje koje izazivaju osjećaj topline i hladnoće, uočiti  međusobne odnose i djelovanje boja u neposrednoj okolini,likovno-umjetničkom djelu i  vlastitom uratku.Način rada temelji se na priči o ribi zvanoj Crni.

Jednom davno u akvariju  živjela jedna  stara riba. Zvali su je CRNI. Poput svih starih riba CRNI je imao dugi rep, bio prepun nekakvih bodlji i starih ljuskica po tijelu, te ispucanih i polomljenih peraja. Uz to sve bio je još i crn. Sve u svemu, strašna riba, samo što je on zapravo bio jako dobar, i jako nesretan zbog svojeg zastrašujućeg izgleda. Znao je da ga se svi plaše, i uzdisao: "Kako bih volio da me se ne plaše! Tako sam usamljen, svi bježe od mene i nitko mi se ne usuđuje približiti!". "Ne tuguj, prijatelju. Ja ću ti pomoći." - začuje glas pored sebe. Crni se okrene i vidje zlatnu ribicu. "Kako ćeš mi pomoći?" - upita je Crni. "Jednostavno" - odgovori zlatna ribica - "ja sam zlatna ribica i ispunit ću ti želju. "Zlatna ribo ja bih volio izgledati drugačije", kazao je Crni. Zlatna ribica mu odgovori: "Ove godine  ostalo mi je nešto boja i rado ću te cijelog prebojati i bit ćeš toliko smiješan da te se nitko više neće plašiti. Samo, sve boje su mi pri kraju, samo je jedne još ostalo mnogo (NARANČASTE) - neće te smetati da jedna boja prevladava, nadam se". "Ne, naravno" - reče Crni - " možeš preko te boje dodavati ukrase u ostalim bojama, ili što već želiš." Tako se zlatna ribica primila  svojih kistova i boja, i ubrzo toliko ukrasila Crnog da ga je zaista bilo teško pogledati i ne nasmijati se. I prije nego li se boja osušila oko Crnog su se okupile sve  ribice iz akvarija koje su ga do sada izbjegavale  i počele se s njim igrati i zabavljati.

PRIJAVA NA RADIONICU MEJLOM ILI TELEFONSKIM POZIVOM JE OBVEZNA.

Ulaz na sve programe i aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

 

Programe Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova 

Najave događanja

22 Lipanj 2018 - 28 Srpanj 2018, 21:00 - 21:00


03 Srpanj 2018 - 29 Srpanj 2018, 10:00 - 01:00


25 Srpanj 2018 - 26 Srpanj 2018, 22:00 - 01:00


12 Kolovoz 2018 - 13 Kolovoz 2018, 20:00 - 01:00


Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.