Početna

Duo Magic Flutes

U utorak, 25. srpnja 2017.  u 21:00 sat, u programu "Musicpolis" Gradske radionice, nastupaju poznate pulske glazbenice Samanta Stell i Nataša Dragun kao duo flauta "Magic flutes". Ovaj duo su dvije izvrsne flautistice i dugogodišnje prijateljice osnovale 1998., a njihova je suradnja krenula još davne 1993. kad su se upoznale i svirale zajedno s "Istarskim solistima". Imaju vrlo raznolik repertoar koji obuhvaća skladatelje od 15. stoljeća pa sve do 21. stoljeća.

Na njihovim koncertima možete čuti razne flaute: blok flaute (sopranino, sopran, alt, tenor), frule, baroknu flautu i moderne flaute (flauta, piccolo flauta, alt flauta i bas flauta). Samanta i Nataša  sviraju u povijesnim kostimima, što njihov nastup čini još zanimljivijim. Na ovom koncertu izvest će sljedeće skladbe: Andrea Antico da Montona: Prendi l’arme, o fiero amore, Poi che son si sfortunato (za blok flaute); Pietro Locatelli: Sonata u e-molu (Largo - Allegro - Andante - Presto); Giuseppe Tartini: Duo br. 1. u G – duru (Andante - Allegro), Duo br. 2 u D - duru (Andante un poco mosso - Allegro assai); Wolfgang Amadeus Mozart: Duet br. 1 u G – duru, Rondo; Branko Okmaca: Dijalog (za flautu i alt flautu) te Nikolaj Rimski – Korsakov: Bumbarov let (za piccolo i flautu).

Samanta Stell završila je osnovnu i srednju glazbenu školu I. M.Ronjgova u Puli kod prof. Regine Nožice. Studij flaute je diplomirala s odličnim uspjehom 1995. na Konzervatoriju “B. Marcello” u Veneciji, u klasi prof. Francesca Chirica, a zatim i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, klasa prof. Marine Novak. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod prof. Nicoleta, Artoaud, Ghianija, Lotti, Schmaiseria,  Karimi, Krajačić i Brachfeld. Više puta bila je laureat  na natjecanju “Istria Nobilissima”. Nastupa solistički te kao članica niza komornih sastava i orkestara (trio NaSaSa, duo Magic Flutes,  Musicitta’ Band,  Puhački orkestar grada Pule, Evergreen kvartet, MusiCity). Članica je strukovnih udruga HDGU, HUOK, HDF. 2013. dobitnica je godišnje nagrade HDGPP-a  za najboljeg pedagoga u Hrvatskoj, a 2016. dobitnica je nagrade “Istriana” u području kulture. Radi kao profesorica flaute i komorne glazbe u Umjetničkoj školi Poreč.

Nataša Dragun je flautistica i samostalna umjetnica, a svira i blok-flaute, okarinu i saksofon. Svirati je počela s osam godina, kada se sama upoznala s blok flautom. Od 1998. svake godine u Puli organizira koncerte pod nazivom "Flauta, sax & prijatelji". Nastupa solistički, te u različitim komornim sastavima (duo Magic Flutes, trio NaSaSa, kvartet Pro et contra, Evergrin kvartet). U Puhačkom orkestru grada Pule i njegovim sekcijama svira od osnutka, a od 2010. je i tajnica udruge. Bilježi nastupe u zemlji i inozemstvu, snimanja za radio i TV postaje. Sudjeluje na snimanju više nosača zvuka. Svira i u ansamblu "Despina" Makedonskog kulturnog foruma iz Pule. Organizacijom koncerata bavi se kao dio tima Puhačkog orkestra grada Pule i Istarskog pododbora HDGU-a te samostalno. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost te organizaciju kulturnih djelatnosti na Pedagoškom fakultetu u Rijeci (nagrade: za zbirku poezije i najboljeg studenta).

Programe Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova 

 

Najave događanja

22 Lipanj 2018 - 28 Srpanj 2018, 21:00 - 21:00


03 Srpanj 2018 - 29 Srpanj 2018, 10:00 - 01:00


25 Srpanj 2018 - 26 Srpanj 2018, 22:00 - 01:00


12 Kolovoz 2018 - 13 Kolovoz 2018, 20:00 - 01:00


Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.