Početna

petra pletikosU petak 3. studenog s početkom u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca bit će otvorena izložba mlade pulske umjetnice Petre Pletikos pod nazivom „Plotter graphics - analog glitches, binary lanscaping (2012 -)“ u okviru ciklusa "PMA" – Pulski mladi umjetnici.

Serija radova nastala je vodeći se idejom glitch - arta i motiva pejzaža kao glavnim elementima u stvaranju rada, sa naglaskom na međuodnos istih. Motiv pejzaža stilizacijom doveden je do linearnog crteža, točnije obrisa, gdje je sam motiv prepoznatljiv samo u naznakama. On se u potpunosti gubi u daljnjem procesu rada gdje prelazi u formu površina ispunjenih linearnim rasterom. Rezultat je deformirani, apstrahirani prikaz prirode i kao takav daje kritiku na odnos i utjecaj tehnologije i njenog razvitka na prirodnost mjesta u kojem bivamo i djelujemo. Međuodnos dvaju strana jednako nam prirodnih, a u potpunosti suprotnih pa čak i pomalo kontradiktornih.

Petra Pletikos rođena je u 1989. Puli. 2008. godine završava srednjoškolsko obrazovanje u školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, smjer grafički dizajn. Iste godine upisuje se na akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje završava preddiplomski i diplomski studij 2014. godine. Interes pronalazi u raznim disciplinama iako fokus posljednjih godina stavlja na istraživanje međuodnosa geometrije, prostora i svjetla. Do sada je sudjelovala na nekoliko grupnih izložbi i eko umjetničkih akcija. Organizator događaja je Savez udruga Rojca.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Najave događanja

10 Listopad 2018 - 30 Studeni 2018, 09:00 - 21:00


10 Listopad 2018 - 08 Studeni 2018, 19:00 - 15:00


22 Listopad 2018 20:00


Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.