Početna

Prema demokratskoj skoli

GOOD Inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja i Udruga Zelena Istra pozivaju Vas na okrugli stol „Prema demokratskoj školi“ koji će se održati 29. studenog 2017. u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, Gajeva 3, Pula, s početkom u 11:30 sati.

U demokratskom društvu obrazovanje ima važnu ulogu pripremiti buduće građane/ke za aktivan rad na razvijanju i unaprjeđenju demokratske kulture te poštivanju i zaštiti ljudskih prava. Stoga je potrebno da škole aktivno žive demokraciju kako bi oblikovale školsku kulturu koja promiče demokraciju i ljudska prava. Takva školska kultura, u kojoj učenici/ce uče i žive demokraciju, omogućava učenicima/ama razvijanje svoje građanske i društvene kompetencije.Da bi se potaknulo škole, učitelje/ice i stručne suradnike/ce na izgradnju takve školske kulture GOOD Inicijativa je izradila publikaciju "Prema demokratskoj školi" koja sadrži preporuke i smjernice za škole za razvijanje demokratske školske kulture, te prijedlog Nastavnog plana i programa za predmet „Građanski odgoj i obrazovanje“.

Na okruglom stolu bit će predstavljena navedena publikacija, kao i izvanredni rezultati, odnosno model izvannastavnog uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja u Gradu Rijeci, te će se otvoriti prostor za razgovor o mogućnostima izgradnje demokratske školske kulture, kao i uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja i u škole Istarske županije.

Na okruglom stolu će govoriti:

- Mario Bajkuša, direktor razvoja programa, Forum za slobodu odgoja
- Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke
- Patricija Percan, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu te predstavnica Radne skupine za uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u osnovne škole u Istarskoj županiji

Pridružite nam se, doprinesite kvaliteti rasprave o ovoj važnoj temi i podržite inicijativu za uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u Istri!

NAPOMENA: Učiteljima/icama i stručnim suradnicima/ama koji/e to zatraže bit će izdana potvrda o sudjelovanju na okruglom stolu koju mogu priložiti u sklopu postupka napredovanja.

 

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Nadolazeći događaji

Četvrtak, 06 Pro 2018 12:00 – Petak, 21 Pro 2018 12:00

Ponedjeljak, 17 Pro 2018 19:00 – 20:30

Srijeda, 19 Pro 2018 19:00 – 22:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.