Početna

lara jugovac za webU petak 8. prosinca u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca bit će otvorena izložba „Detalj kao cjelina“ mlade pulske umjetnice Lare Jugovac.

Riječ je o seriji slika koje su, mada naoko različite, nastale na istom principu, slijedeći isti razvojni proces koji se odvijao od cjeline prema detalju i ponovo prema cjelini. Svaka je od njih za motiv pronašla objekt iz bliže ili dalje stvarnosti te im njihovom redefinicijom udahnula novi karakter, podvrgnuvši ih drugačijem formativnom izričaju. Uzimajući elemente iz svakodnevice nastali su posve novi oblici koji odišu vlastitom svježinom, te balansiraju negdje na granici figuracije i apstrakcije u kojoj svatko, navodeći se vlastitim afinitetima, može prevagnuti strani koju sam odabere. Ovaj bismo postupak mogli okarakterizirati kao svojevrsnu reciklažu motiva- od nečeg starog i poznatog stvara se nešto novo s natruhom onoga iz čega je proizašlo.

Iako zasnovani na istoj ideji, radovi bi se mogli podijeliti u dvije tematske skupine. Jedna od njih istražuje međuodnose novonastalih formi i njihove kompozicijske vrijednosti koje se, ovisno o promatraču, mogu doživjeti kao asocijativna potraga za izvorištem i kontekstom ili kao posve novi motiv koji nudi neke nove kompozicijske zakonitosti. Druga skupina u svoj izričaj dodaje novi element- crninu, prazni prostor koji se svojom jednobojnom jednostavnošću suprotstavlja zamršenim strukturama obojenih polja. Crnina koja u svojoj sugestivnosti može biti jednako snažna i komunikativna kao i njezina obojena opozicija. Ona nije ovdje samo kako bi popunila prostor, već kako bi nagovijestila ono nepoznato i još neotkriveno.

Lara Jugovac rođena je u Puli 6.1.1990. godine. 2008. je završila slikarski smjer u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, a 2014. je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer likovna pedagogija. Tijekom studija je sudjelovala na raznim umjetničkim projektima poput Dana znanosti, kazališnih radionica teatra HKD, snimanja promotivnih dokumentarističkih videa, te se bavila volonterskim radom s djecom različitih dobnih skupina.

Po povratku u Pulu bavila se radom u školi, te je vodila i sudjelovala u više dječjih likovnih radionica. 2017. godine postala je članica udruge AnimatoRi- udruge za promicanje animacije, medijskog i filmskog stvaralaštva čije je sjedište u Rijeci.

Organizator izložbe je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Nadolazeći događaji

Srijeda, 10 Lis 2018 09:00 – Petak, 30 Stu 2018 21:00

Petak, 16 Stu 2018 20:00 – Četvrtak, 29 Stu 2018 21:00

Četvrtak, 22 Stu 2018 12:00 – 12:00

Petak, 23 Stu 2018 09:00 – 18:00

Subota, 24 Stu 2018 09:00 – 18:00

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.