Početna

za rojcnet

U ponedjeljak 18.12.2017. u 19h u Dnevnom boravku DC Rojc održat će se tribina „Humanističke i društvene znanosti u suvremenom društvu“.

Humanističke i društvene znanosti suočavaju se s novim izazovima u dobu u kojem živimo. Primjetan je trend marginaliziranja humanističkih i društvenih znanosti u današnjem društvu, često se može čuti kako ove znanosti nisu profitabilne, kako nam danas više nisu potrebne, kako su zastarjele i sl. Tema je već neko vrijeme aktualna u svijetu i Hrvatskoj, posebice nakon posljednje ekonomske krize kada su financijska sredstva kojima su se financirale humanističke i društvene znanosti počela biti sve manja i manja. Trebaju li nam društvene i humanističke znanosti u suvremenom društvu? Koji su izazovi s kojima se suočavaju i kako odgovoriti na njih? Trebamo li njihovu egzistenciju prepustiti tržištu? Koja je njihova uloga u suvremenom društvu i kakva im je budućnost?

O ovim i mnogim drugim pitanjima razgovarat će se na tribini Humanističke i društvene znanosti u suvremenom društvu, koja će se održati u ponedjeljak 18.12. u 19h u Dnevnom boravku DC Rojc. 

Na tribini sudjeluju: doc. dr. sc. Irena Srdanović - Irena Srdanović je završila preddiplomski studij Japanskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu Sveučilišta u Beogradu. Magistrirala je na području lingvistike na Odjelu za opću i komparativnu lingvistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, a doktorski studij je završila na Tokijskom tehnološkom sveučilištu u Japanu, a zatim na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Bila je više godina pedagoško i znanstveno-istraživački aktivna na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, najprije kao asistentica, a zatim kao docentica te je godinu dana gostovala na Nacionalnom institutu za japanski jezik i lingvistiku u Tokiju. Od 2015. godine osnovala je novi preddiplomski studij japanologije na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, gdje je trenutno zaposlena.

Anita Buhin, mag. – Anita Buhin je završila preddiplomski (2008.) i diplomski studij (2011.) povijesti i hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, te diplomski studij srednjoeuropske povijesti na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti (2012.) Od 2013/14. na poslijediplomskom je doktorskom studiju na Europskom sveučilišnom institutu (EUI) u Firenci. Vanjska je suradnica Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma.

Sara Žerić, sveučilišni prvostupnik povijesti – Sara Žerić je završila preddiplomski studij povijesti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a trenutno je na diplomskom studiju povijesti na istome sveučilištu i tajnica je ISHE (Međunarodna udruga studenata povijesti).

Robert Slacki, sveučilišni prvostupnik povijesti – Robert Slacki je završio preddiplomski studij povijesti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a trenutno je na diplomskom studiju povijesti pri istome sveučilištu i predstavnik je Filozofskog fakulteta u Studentskom zboru.

Moderator tribine je Vedran Stanić.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.