Početna

BPozivamo Vas na druženje i ćakulu povodom starta Radio Rojca te obilježavanja Međunarodnog dana žena u Dnevni boravak u četvrtak, 08. ožujka/marta 2018. od 18 sati. Radio Rojc kao radio zajednice nudi se i otvara prema zajednici koju poziva na suradnju pri kreiranju sadržaja. Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, s redovnim emitiranjem putem streama započinje Radio Rojc – prvi community radio u Puli.

 Radio Rojc smješten je u Dnevnom boravku Rojca iz kojeg je krajem prošle godine uspješno realiziran 48-satni radio maraton pod nazivom "Radio na ledu". Ovaj radio maraton nastao je u suradnji Art&Music festivala, Revije na ledu i Radio Rojca. Stvorili su ga i osmislili polaznici i mentori radionice nazvane "Tečaj radio krojenja" koja je premijerno, uz već tradicionalnu strip-radionicu, održana u okviru prošlogodišnjeg Art&Music festivala. 
 Redovitom emitiranju Radio Rojca presudilo je osluškivanje slušatelja Radija na ledu koji su svih 48 sati neumorno raznim kanalima slali poruke podrške, mahom proširene željama i uvjeravanjima o nastavku rada ovakvog Radija, čemu u prilog ide i konačna brojka od 38 529 slušatelja putem streama. Ako se ovom broju pridodaju i svi oni koji su pratili program Radija na ledu putem frekvencije 89,7 MHz jasno je da postoje slušatelji, i to u velikom broju, koji žele slušati community medijske sadržaje. 
 Ekipa Radija na ledu odredila je namjernom slučajnošću datum kada će uživo započeti s realizacijom dugo očekivanog community radija. Međunarodni dan žena u većim je grado
vima rezerviran za marševe kojima se ukazuje na stoljetne borbe žena za svoja prava i sva ljudska prava. Upravo željom da svojim radom ne diskriminira i ne zanemaruje, već otkriva prostore komunikacije i suradnje, 8. 3. Radio Rojc započinje s redovitim emitiranjem. Tijekom prve faze emitiranja, svakog dana od 09 do 21 sat, Radio Rojc progovarati će o bitnim i aktualnim temama. Ovaj community radio nastavit će ondje gdje je Radio na ledu stao, a i to je tek početak. 
„Ako je točno da radio ne možemo dovoljno razumjeti samo slušanjem, možemo li ga i kako, u digitalnoj globalizaciji, upotrijebiti kao autonoman alat za širenje prostora slobode i izbjegavanja kontrole i nadzora? (…)“ napisala je jedna od najnagrađivanijih radijskih urednica, sada bivša urednica Trećeg programa HR-a, Ljubica Letinić.
Radio Rojc pokrenut je u sklopu aktivnosti Saveza udruga Rojca, kreiraju ga zaljubljenici u radio, a možete ga slušati od 08.03.2018. putem streama na stranici www.radio.rojc.eu.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.