Početna

BPozivamo Vas na druženje i ćakulu povodom starta Radio Rojca te obilježavanja Međunarodnog dana žena u Dnevni boravak u četvrtak, 08. ožujka/marta 2018. od 18 sati. Radio Rojc kao radio zajednice nudi se i otvara prema zajednici koju poziva na suradnju pri kreiranju sadržaja. Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, s redovnim emitiranjem putem streama započinje Radio Rojc – prvi community radio u Puli.

 Radio Rojc smješten je u Dnevnom boravku Rojca iz kojeg je krajem prošle godine uspješno realiziran 48-satni radio maraton pod nazivom "Radio na ledu". Ovaj radio maraton nastao je u suradnji Art&Music festivala, Revije na ledu i Radio Rojca. Stvorili su ga i osmislili polaznici i mentori radionice nazvane "Tečaj radio krojenja" koja je premijerno, uz već tradicionalnu strip-radionicu, održana u okviru prošlogodišnjeg Art&Music festivala. 
 Redovitom emitiranju Radio Rojca presudilo je osluškivanje slušatelja Radija na ledu koji su svih 48 sati neumorno raznim kanalima slali poruke podrške, mahom proširene željama i uvjeravanjima o nastavku rada ovakvog Radija, čemu u prilog ide i konačna brojka od 38 529 slušatelja putem streama. Ako se ovom broju pridodaju i svi oni koji su pratili program Radija na ledu putem frekvencije 89,7 MHz jasno je da postoje slušatelji, i to u velikom broju, koji žele slušati community medijske sadržaje. 
 Ekipa Radija na ledu odredila je namjernom slučajnošću datum kada će uživo započeti s realizacijom dugo očekivanog community radija. Međunarodni dan žena u većim je grado
vima rezerviran za marševe kojima se ukazuje na stoljetne borbe žena za svoja prava i sva ljudska prava. Upravo željom da svojim radom ne diskriminira i ne zanemaruje, već otkriva prostore komunikacije i suradnje, 8. 3. Radio Rojc započinje s redovitim emitiranjem. Tijekom prve faze emitiranja, svakog dana od 09 do 21 sat, Radio Rojc progovarati će o bitnim i aktualnim temama. Ovaj community radio nastavit će ondje gdje je Radio na ledu stao, a i to je tek početak. 
„Ako je točno da radio ne možemo dovoljno razumjeti samo slušanjem, možemo li ga i kako, u digitalnoj globalizaciji, upotrijebiti kao autonoman alat za širenje prostora slobode i izbjegavanja kontrole i nadzora? (…)“ napisala je jedna od najnagrađivanijih radijskih urednica, sada bivša urednica Trećeg programa HR-a, Ljubica Letinić.
Radio Rojc pokrenut je u sklopu aktivnosti Saveza udruga Rojca, kreiraju ga zaljubljenici u radio, a možete ga slušati od 08.03.2018. putem streama na stranici www.radio.rojc.eu.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.