Početna

28378801 907849952722001 3677759127075395919 n

Drugo izdanje klupskog programa 270° donosi nam nastupe grupa Stonebride iz Zagreba te Wolfram iz Novog Sada.


Zagrebački bend Stonebride osnovan je 2005. godine. Svo vrijeme svog djelovanja neumorno i sigurno se drže koncepta jedan album - hrpa koncerata. Prvo izdanje u obličju EP-ja su ponudili 2006. godine pod nazivom "Smile & Shine". Već na tom prvom izdanju bend je iskazao svoje afinitete prema dugim solažama i grezijem, stonerskom zvuku te je prigrlio određeni broj ljubitelja takvoga izričaja. Krajem 2014. godine povezali su naše ljude iz PDV Recordsa s njemačkim Setalight.Recordsom koji su zajednički snagama odlučili pojačati blagdansko veselje ljubiteljima moćnog zvuka i izdati njhov album "Heavy Envelope". Nakon prošlogodišnjeg (jedinog) koncerta gdje su kao predgrupa nastupili s legendarnim američkim pustinjacima Yawning Man na domaćem terenu, Stonebride uskoro ponovno odlaze na cestu. Prigoda su tri koncerta u nizu koji se održavaju u Rumunjskoj, Mađarskoj i Srbiji. Koncerti služe kao svojevrsno zagrijavanje pred odlazak na novu europsku turneju sredinom ožujka u sklopu koje će po prvi put posjetiti i Englesku. Također, njihov novi materijal je u procesu masteringa. Kotačići koji pokreću Stonebride mašineriju kriju se utjelovljeni u članove: Siniša Krneta (gitara, glas), Tješimir Mendaš (gitara), Alen Nužda (bass) i Stjepan Kolobarić (bubanj).


Wolfram je iz Novog Sada, osnovan u travnju 2011. godine. Nakon jednog albuma po članu i višegodišnjeg iskustva sviranja koje polako doseže jedno desetljeće i mnoštva svirki na velikim i malim pozornicama, stil benda vremenom se razvio u beskompromisnu fuziju melodije, riffa i elektronike. Zbog spoja žanrova kao što su post metal/rock, psychedelic, stoner, sludge, industrial, alternative, electronica. Samoinicijativno su iskovali naziv svog pravca - acid metal. Debi album "Music Of The Heathen" okarakteriziran je kao "dašak svježeg zraka" na alternativnoj sceni Balkana koji zaslužuje da ode dalje u svijet.

 

Klub KOTAČ
DC Rojc - Pula
petak 30.03.2018. u 21h
ulaz: 40 kn
(nakon 23h ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.