Početna

teh balkan sastanak BGNa inicijativu Irene Boljunčić Gracin, predstavnice Društvenog cetra Rojc u mreži Trans Europe Halles, u Beogradu se od 18-20. travnja održao sastanak članova mreže država koji pripadaju jugoistočnoj Europi.

Sastanku su nazočili predstavnici nezavisnih kulturnih centara: Pekarna/ Maribor, Rojc/Pula, Magacin/Beograd, Rex/Beograd, Ambasada/Timisoara, 7Arte/Mitrovica, mreža kulturnih organizacija JADRO iz Makedonije i direktorica TEH mreže Mieke Renders.

Da podsjetimo, Trans Europe Halles (TEH) mreža je europskih nezavisnih kulturnih centara pokrenutih od strane građana i umjetnika. TEH okuplja gotovo 90 multidisciplinarnih kulturnih centara i drugih kulturnih organizacija iz cijele Europe.

Cilj sastanka bio je kreiranje regionalne podmreže TEH-a. TEH Balkan će služiti kao sinergijski mehanizam suradnje, razmjene i razvoja programa između nezavisnih centara, ali i kao sredstvo zagovaranja prema donositeljima odluka. Jedan od naših ciljeva je i istražiti specifične potrebe centara, iskoristiti postojeći potencijal mreže i stvoriti platformu koja će služiti razvoju svojih članova, ali i umjetnika i javnosti na Balkanu. Cilj nam je jačanje kapaciteta neovisnih kulturnih centara kroz prijenos dobre prakse i znanja, stvoriti okvir i uvjete za njihovu suradnju i razvoj, kao i provedbu suradničkih projekata te osnažiti aktere koji pridonose razvoju kulturnih politika u regiji.
Osnovne osi suradnje su:
1. Razmjena programa
2. Razmjena kulturnih djelatnika / mobilnost umjetnika
3. Stručnost centara i međusobna podrška

U narednim mjesecima, baviti ćemo se aktivnostima mapiranja regije (društveni i kulturni centri te ostali kulturni i kreativni prostori), pripremiti ćemo zajednički suradnički projekt koji će se odnositi na definirane osi suradnje te će se naredne godine, u veljači, održati prva konferencija i sastanak TEH Balkana u Timisoari, u Rumunjskoj.

Ukoliko vas ova tema zanima, slobodno se obratite Ireni Boljunčić Gracin na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.