Početna

teh balkan sastanak BGNa inicijativu Irene Boljunčić Gracin, predstavnice Društvenog cetra Rojc u mreži Trans Europe Halles, u Beogradu se od 18-20. travnja održao sastanak članova mreže država koji pripadaju jugoistočnoj Europi.

Sastanku su nazočili predstavnici nezavisnih kulturnih centara: Pekarna/ Maribor, Rojc/Pula, Magacin/Beograd, Rex/Beograd, Ambasada/Timisoara, 7Arte/Mitrovica, mreža kulturnih organizacija JADRO iz Makedonije i direktorica TEH mreže Mieke Renders.

Da podsjetimo, Trans Europe Halles (TEH) mreža je europskih nezavisnih kulturnih centara pokrenutih od strane građana i umjetnika. TEH okuplja gotovo 90 multidisciplinarnih kulturnih centara i drugih kulturnih organizacija iz cijele Europe.

Cilj sastanka bio je kreiranje regionalne podmreže TEH-a. TEH Balkan će služiti kao sinergijski mehanizam suradnje, razmjene i razvoja programa između nezavisnih centara, ali i kao sredstvo zagovaranja prema donositeljima odluka. Jedan od naših ciljeva je i istražiti specifične potrebe centara, iskoristiti postojeći potencijal mreže i stvoriti platformu koja će služiti razvoju svojih članova, ali i umjetnika i javnosti na Balkanu. Cilj nam je jačanje kapaciteta neovisnih kulturnih centara kroz prijenos dobre prakse i znanja, stvoriti okvir i uvjete za njihovu suradnju i razvoj, kao i provedbu suradničkih projekata te osnažiti aktere koji pridonose razvoju kulturnih politika u regiji.
Osnovne osi suradnje su:
1. Razmjena programa
2. Razmjena kulturnih djelatnika / mobilnost umjetnika
3. Stručnost centara i međusobna podrška

U narednim mjesecima, baviti ćemo se aktivnostima mapiranja regije (društveni i kulturni centri te ostali kulturni i kreativni prostori), pripremiti ćemo zajednički suradnički projekt koji će se odnositi na definirane osi suradnje te će se naredne godine, u veljači, održati prva konferencija i sastanak TEH Balkana u Timisoari, u Rumunjskoj.

Ukoliko vas ova tema zanima, slobodno se obratite Ireni Boljunčić Gracin na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Nadolazeći događaji

Četvrtak, 17 Sij 2019 19:00 – 22:00

Petak, 18 Sij 2019 20:00 – Četvrtak, 07 Velj 2019 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.