Početna

baner audiovizuAlni koncert181st Day of the Year u dvorištu Rojca
U okviru Ljeta u Dnevnom i ciklusa Koncerti u dvorištu Rojca u subotu 30. lipnja s početkom u 22 sata održat će se audiovizulani koncert „181st Day of the Year“.
Day of the Year audiovizualni je projekt skladatelja i glazbenika Alena Sinkauza i Nenada Sinkauza, video umjetnika Ivana Marušića Klifa i oblikovatelja zvuka Miroslava Piškulića u kojem kroz improvizacijske glazbene i vizualne tehnike predstavljaju proces instantnog stvaranja audio-vizualne kompozicije.


Arhitektura prostora svojim izgledom i akustičkim karakteristikama uvelike uvjetuje ishod svake pojedine izvedbe. Zbog kompleksnog procesiranja gitara, basa, raznih objekata, mikrofona i pickupa, kao osnovnih izvora zvuka pa i „field recordinga“, svojstva razglasa i rezonantnost prostora postaju bitan segment ukupne zvučne slike. Video se bazira isključivo na živom materijalu s video kamera i audio reaktivnih analognih uređaja, pa izgled scene, dvorane ili u ovom slučaju dvorišnog prostora kasarne Karlo Rojc u Puli, postaju sastavni element ukupnog ugođaja. Svakim njihovim nastupom mijenja se naziv performansa rednim brojem dana u godini, naglašavajući time neponovljivost i jedinstvenost svake izvedbe.

Sinergijski pristup zvuku i vizuali temelj su rada Day of the year kolektiva.
Audio i video materijali su u stalnoj korelaciji: video slike se dijelom generiraju iz zvučnih signala glazbenika, dok procesirani video signali povremeno postaju dio zvučne slike. Materijali koji nastaju kroz ovakvu kontinuiranu gradnju i nadogradnju zvuka i videa, generiraju strukture industriala, techna, noisea, ali i apstraktne atmosfere koje poprimaju s vremenom neočekivane i u svakoj novoj izvedbi drugačije oblike.
Day of the year kao AV kolektiv postoji od 2012., iako je idejno predstavljen u audio verziji još 2010. Kolektiv se predstavljao ponajviše u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Grčkoj, Italiji i Srbiji na raznim festivalima i umjetničkim rezidencijama, ali i u SAD-u i Japanu.

Organizator koncerta je Savez udruga Rojca i Dnevni boravak. Programi Dnevnog boravka Rojca financirani su sredstvima Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nove i Grada Pule.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.