Početna

rojc hodaciU četvrtak 5. srpnja s početkom u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca održat će se tribina pod nazivom „Novi ugovori o korištenju prostora u Rojcu – zajedno do boljih kriterija i uvjeta“
Od travnja do lipnja 2018. prvi puta su provedeni intervjui sa svim udrugama u Rojcu kako bi se utvrdilo postojeće stanje korištenja prostora, razgovaralo o zadovoljstvu i nezadovoljstvu, ograničenjima i potrebama te o mogućnostima unaprjeđenja situacije. Rezultati, koje ćemo predstaviti na tribini, potvrđuju iznimnost Rojca ne samo po pitanju broja udruga već i koristi za zajednicu.
U prosincu 2018. većini udruga ističu ugovori o korištenju prostora i Grad Pula mora pripremiti uvjete javnog natječaja, sukladno novom propisu, za njihovu ponovnu dodjelu. To je iznimna prilika za razgovor o uspostavljanju primjerenijeg sustava, izradi funkcionalnijih i pravednijih kriterija za korištenje prostora i, u konačnici, za unaprjeđenje upravljanja zgradom.


Stoga vas pozivamo na tribinu nakon koje možete svoja očekivanja pretočiti u angažman u oblikovanju novih kriterija za korištenje prostora koji će više odgovarati potrebama, koje moraju biti usmjerene prema društvenom i kulturnom razvoju zajednice.
Radi se o izazovu budući da su participativni procesi uključivanja dionika u odlučivanje u začecima u Hrvatskoj - iznimci za koju će biti potrebno uložiti napor kako bi se izbjegli pokušaji ukalupljivanja procesa u poznate oblike ili standarde.

Program tribine
U uvodnom dijelu tribine Dušica Radojčić, predsjednica Koordinacije DC Rojc, predstaviti će rezultate intervjua sa svim korisnicima prostora u Rojcu. Jasmina Nina Kamber, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, opisat će dinamiku i zakonske obaveze raspisivanja natječaja za dodjelu prostora u Rojcu te podršku Grada Pule metodi uključivanju korisnika u kreiranje uvjeta. Mirna Radolović, pomoćnica pročelnika UO za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, bit će na raspolaganju za odgovore na pitanja. Tribinu će moderirati Mirela Travar, trenerica s velikim iskustvom u vođenju timskih/participativnih procesa i odlučivanja, sa znanjem na područjima društvene i političke analize i strateškog planiranja. Travar je predsjednica Saveza udruga Operacija grad, koja je suosnivač Javne ustanove "Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade". Model funkcioniranja Pogona, utemeljenog na javno-civilnom partnerstvu, za Rojc vrlo zanimljivi primjer, predstavit će Teodor Celakoski iz Prava na grad.
Vidljivost ovog procesa osigurat ćemo pozivima putem mailing liste svim korisnicima prostora, plakatima u Rojcu, obavijestima medijima, objavom informacija na webu www.rojcnet.org , webu www.pula.hr i obavijestima na društvenim mrežama.

Društveni centar Rojc ima dobru perspektivu da postane uzoran model funkcioniranja i upravljanja, da se postigne željena transparentnost u odlučivanju i veće zadovoljstvo korisnika i korist za zajednicu.

Pozivamo vas da postanete dio tog procesa!

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.