Početna

rojc hodaciU četvrtak 5. srpnja s početkom u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca održat će se tribina pod nazivom „Novi ugovori o korištenju prostora u Rojcu – zajedno do boljih kriterija i uvjeta“
Od travnja do lipnja 2018. prvi puta su provedeni intervjui sa svim udrugama u Rojcu kako bi se utvrdilo postojeće stanje korištenja prostora, razgovaralo o zadovoljstvu i nezadovoljstvu, ograničenjima i potrebama te o mogućnostima unaprjeđenja situacije. Rezultati, koje ćemo predstaviti na tribini, potvrđuju iznimnost Rojca ne samo po pitanju broja udruga već i koristi za zajednicu.
U prosincu 2018. većini udruga ističu ugovori o korištenju prostora i Grad Pula mora pripremiti uvjete javnog natječaja, sukladno novom propisu, za njihovu ponovnu dodjelu. To je iznimna prilika za razgovor o uspostavljanju primjerenijeg sustava, izradi funkcionalnijih i pravednijih kriterija za korištenje prostora i, u konačnici, za unaprjeđenje upravljanja zgradom.


Stoga vas pozivamo na tribinu nakon koje možete svoja očekivanja pretočiti u angažman u oblikovanju novih kriterija za korištenje prostora koji će više odgovarati potrebama, koje moraju biti usmjerene prema društvenom i kulturnom razvoju zajednice.
Radi se o izazovu budući da su participativni procesi uključivanja dionika u odlučivanje u začecima u Hrvatskoj - iznimci za koju će biti potrebno uložiti napor kako bi se izbjegli pokušaji ukalupljivanja procesa u poznate oblike ili standarde.

Program tribine
U uvodnom dijelu tribine Dušica Radojčić, predsjednica Koordinacije DC Rojc, predstaviti će rezultate intervjua sa svim korisnicima prostora u Rojcu. Jasmina Nina Kamber, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, opisat će dinamiku i zakonske obaveze raspisivanja natječaja za dodjelu prostora u Rojcu te podršku Grada Pule metodi uključivanju korisnika u kreiranje uvjeta. Mirna Radolović, pomoćnica pročelnika UO za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, bit će na raspolaganju za odgovore na pitanja. Tribinu će moderirati Mirela Travar, trenerica s velikim iskustvom u vođenju timskih/participativnih procesa i odlučivanja, sa znanjem na područjima društvene i političke analize i strateškog planiranja. Travar je predsjednica Saveza udruga Operacija grad, koja je suosnivač Javne ustanove "Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade". Model funkcioniranja Pogona, utemeljenog na javno-civilnom partnerstvu, za Rojc vrlo zanimljivi primjer, predstavit će Teodor Celakoski iz Prava na grad.
Vidljivost ovog procesa osigurat ćemo pozivima putem mailing liste svim korisnicima prostora, plakatima u Rojcu, obavijestima medijima, objavom informacija na webu www.rojcnet.org , webu www.pula.hr i obavijestima na društvenim mrežama.

Društveni centar Rojc ima dobru perspektivu da postane uzoran model funkcioniranja i upravljanja, da se postigne željena transparentnost u odlučivanju i veće zadovoljstvo korisnika i korist za zajednicu.

Pozivamo vas da postanete dio tog procesa!

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.