Početna

Ljeto u Dnevnom/Koncerti u dvorištu Rojca/Jonjonathan b2 popravni ydtBaathan

petak, 14.09.2018. u 20 sati
ulaz: 40 kn na ulazu
I za kraj ljetne sezone u Dnevnom koncert benda Jonathan.

Već poznati pulskoj publici riječki bend Jonathan debitantski album “Bliss” objavio je 2014. godine. Bliss se našao na domaćim i regionalnim ljestvicama najboljih godišnjih albuma te godine. Od objave album je skinut više od 10 000 puta, a tome su pomogli odlični singlovi, uz spomenuti “Maggie”, “Communicate” i “Pictures”. Svi su se našli u rotacijama radijskih postaja diljem Hrvatske, a i omogućili su bendu da se otisne na put po cijeloj regiji. U samom početku već su koncertni kalendar ispunili nastupima po cijeloj Hrvatskoj, rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture, dva rasprodana koncerta u riječkom Palachu, a uslijedio je premijerni dolazak na Pozitivan koncert, kao i podrška Editorsima na njihovom rasprodanom zagrebačkom koncertu u Tvornici.

Nakon uspjeha debitantskog albuma 2015. godine Jonathan izbacuju EP “Getting closer is keeping us apart”, nakon čega je uslijedio rasprodani solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu.

Da kvaliteta i konstantan rad donose rezultate, govori i činjenica da je 2015. godina bila označena mini turnejom s Editorsima. Na sam poziv velikana indie rocka Jonathan su zasvirali kao predgrupa na dijelu europske turneje.
Stalan rad pokazuje da su Jonathan na vrhuncu kreativnosti. Početkom svibnja 2016. bend je u eter pustio singl “Heaven” kao najavu novog izdanja, konceptualnog albuma od dva dijela, naziva “To Love Or To Hold”. Prvi dio “To Love” koji je izašao početkom 2017. je već pokupio sve pohvale od strane kritike i publike, a mnogi su ga već proglasili albumom godine. Drugi dio “To Hold” se očekuje krajem ove godine.

 

Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu, i Ferragosto Jamu Uz nastupe na na Waves Festivalu u Beču I Bratislavi, u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza, kao i na slovenskom izdanju Flow Festivala Jonathan polagano grade međunarodnu fan bazu.
Jonathan često uspoređuju s velikanima indie rock svijeta kao što su Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes, ali konstantnim radom bend jesamostalno izgradio reputaciju koncertne rock mašine. Rasprodani koncerti po cijeloj Hrvatskoj, nastupi u najvažnijim klubovima i festivalima u regiji, kao i mini turneja s Editorsima, govore u prilog tome da Jonathan zaista pripadaju toj zvjezdanoj kombinaciji. Jedan od vrhunaca karijere desio se ovog ljetak kad je bendu pripala čast da svira kao predgrupa jednom od najvećih američkih indie bendova The Killers na Exit festivalu. Početkom veljače 2018., bend izbacuje novi album pod nazivom “To hold” koji doživljava veliki uspjeh kod publike i glazbenih kritičara.

Kao predgrupa nastupt će pulski bend Flo Masters sastavljen od tri "veterana" pulske scene, Davida, Kolumba i Črleta te mlađeg pjevača Sergeja.

 

Nadolazeći događaji

Petak, 17 Tra 2020 20:00 – 23:00

Petak, 15 Svi 2020 20:00 – 23:00

Petak, 12 Lip 2020 20:00 – 23:00

Srijeda, 23 Pro 2020 18:30 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.