Početna

43536258 2241947169212978 1648149062244892672 nMislite li da je moguće da današnji mladi usklade sve ove tri nabrojane aktivnosti? Učenje, volontiranje i putovanje? Kako im društvo, sustav i politike u tome mogu pomoći?

Učenici/ce Medicinske škole Pula imali su priliku u sklopu Erasmus+ projekta "Starost nije bauk" otputovati u Irsku na dvotjednu praksu, gdje su primjenjivali svoja strukovna znanja i vještine. Neki od njih, prije samog odlaska na međunarodnu praksu, odlučili su i volontirati u lokalnim domovima koji se brinu za starije i nemoćne osobe.

Ti učenici/ce su sada osnaženi i puni iskustva, novih vještina, znanja i ideja. Ovo iskustvo mobilnosti je imalo veliki značaj za njihov osobni i budući profesionalni razvoj.

Stoga pozivamo sve zainteresirane - učenike/ce, nastavnike/ce, stručno osoblje, predstavnike organizacija koje rade s mladima te druge zainteresirane na prezentaciju i raspravu "Učim. Volontiram. Putujem. Je li moguće?", koju organiziraju Volonterski centar Istra, Udruga ZUM te Medicinska škola Pula, 16.10.2018., u vremenskom trajanju od 12:45 do 14:00, u prostoru Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc u Puli.

Prezentaciju i raspravu će voditi predstavnica Volonterskog centra Istra te učenici/ce srednje Medicinske škole Pula, koju su imali priliku otputovati na stručnu praksu u Irsku, u sklopu Erasmus+ projekta "Starost nije bauk".

Prezentacija će biti kratka, a glavni naglasak bit će na vođenoj raspravi i interakciji učenika/ca, nastavnika/ca i drugih prisutnih, vezano uz iskustvo mobilnosti mladih, projekata u školi, volonterskih mogućnosti te kako one mogu utjecati, poboljšati i uklopiti se u obrazovni sustav.

Ovaj događaj odvija se u sklopu #Eurodesk kampanje u mjesecu listopadu - #TimeToMove - tijekom koje se organiziraju brojna događanja za mlade, na kojima se oni mogu upoznati sa stotinama mogućnosti za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost.

Promoviranje volontiranja među mladima i informiranje o volonterskim mogućnostima za mlade provode Volonterski centar Istra i Udruga ZUM u sklopu lokalnog projekta "Volontiranje - snaga mladih", koji je sufinanciran od strane Grada Pula.

Za organizirane (grupne) dolaske, molimo javite nam se unaprijed na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nadolazeći događaji

Petak, 17 Tra 2020 20:00 – 23:00

Petak, 15 Svi 2020 20:00 – 23:00

Petak, 12 Lip 2020 20:00 – 23:00

Srijeda, 23 Pro 2020 18:30 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.