Početna

44168571 2205667116173723 341405850847412224 nZelena Istra poziva studente, srednjoškolce, mlade i one koji se tako osjećaju na prikazivanje filma '' This Land is Our Land '' 25. listopada u 19 : 00 u Dnevnom boravku Društvenog Centra Rojc.

Film govori u upravljanju javnim dobrima te se nadovezuje na aktualne teme u našoj zajednici kao što su privatizacijavodnog gospodarstva, dugogodišnje koncesije na pomorskom dobru te općenito privatizacija obale i sl.

Nakon prikazivanja filma mladi mogu debatirati o temi i ponuditi svoje prijedloge i ideje, a mi želimo uvažiti njihovo mišljenje i dati im priliku da se uključe u lokalnu zajednicu svojim doprinosom, znanjem, vještinama, iskustvima. Naime, projekcija filma prva je u nizu aktivnosti kojima ćemo prezentirati osnivanje Aktivističkog kluba mladih Zelene Istre. Cilj nam je okupit mlade, aktivne pojedince koji žele putem kluba artikulirati bitne probleme u zajednici a koje se tiču održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode te društvene pravde.

Mlad si i želiš se uključiti u zajednicu ? Misliš da imaš znanje, ideje, talent koji nisi imao priliku razviti ili jednostavno želiš raditi sa drugima na razvijanju ideja i razvoju svoje lokalne zajednice ?

Postoje mnoga područja okolišne tematike i širih društvenih vrijednosti s kojima smo se u 20 godina svog djelovanja susretali te tako prikupili mnogo znanja i iskustva.

Sve ideje su dobro došle, a mladi koji na ovaj način prepoznaju priliku da se izraze, uključe,zabave, razviju svoje kompetencije, mogu seosim na projekcijifilmaprijavitii puteminbox, na e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel: 065 506-065,mob: + 385 95 583 9666 iliosobno u Društvenom centru Rojc, 3. kat,a mi ćemo ih povratno kontaktirati sa informacijama o prvom sastanku.

O filmu '' This Land is Our Land '' ( 2010 )

Više od tri desetljeća transnacionalne korporacije kupuju ono što je uobičajeno poznato kao zajedničko dobro- sve od naših šuma i oceana do radio i televizijskih signala i naših najvažnijih intelektualnih i kulturnih djela. U ovom filmu afirmirani autor David Bollier, vodeća osoba u globalnom pokretu za povrat javnih dobara, protivi se rastućim težnjama antidržavnih ektremista i ideologiji slobodnog tržišta te prikazuje kako komercijalni interesi podjarmljuju naše zajedničke interese. Smještajući zajedničko dobro u središte američke tradicije aktivnog sudjelovanja u zajednici i slobodnog protoka ideja i informacija, Bollier prikazuje kako novonastali pokret utemeljen na demokratskim principima pokušava povratiti naše zajedničko bogatstvo osmišljavajući prakične alternative restriktivnim monopolističkim silama i korporativnim elitama.

Datum prvog prikazivanja: 2010.

Redatelji:Sut Jhally,Jeremy Earp

Producenti:Jeremy Earp,Andrew Killoy

Scenarij:David Bollier,Jeremy Ear

Nadolazeći događaji

Petak, 17 Tra 2020 20:00 – 23:00

Petak, 15 Svi 2020 20:00 – 23:00

Petak, 12 Lip 2020 20:00 – 23:00

Srijeda, 23 Pro 2020 18:30 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.