Početna

54435023 3002567216423743 6947487820395053056 oSubota, 30.03., u 20:00h, KarloBar, DC Rojc

Art caffe Teorija Kaosa - izložba grafika Mirna Gusić i Ivana Babić

Predstavljamo Vam četvrtu ediciju programa našeg community caffea "KarloBar" pod nazivom "Art caffe"!

U art caffeu nudimo platformu neafirmiranim i afirmiranim umjetnicima da predstave svoj rad u familijarnom i ugodnom okruženju "kafića" s time izlazeći iz često rigidnih formi konvencionalnih izložbenih prostora, ovaj puta smo vam pripremili izložbu grafika dvije umjetnice u usponu (ka zvijezdama) Mirne Gusić i Ivane Babić pod nazivom Teorija Kaosa

Ivana Babić, rođena 1997. u Slavonskom Brodu gdje je odrastala i završila srednju tehničku školu za Arhitektonskog tehničara.
Nakon završene srednje škole odlazi na studij u Rijeku na Akademiji primijenjenih umjetnosti, gdje upisuje likovnu pedagogiju i opredjeljuje se za grafika.

Strast prema umjetnosti ju je dovela nakon završetka srednje škole na APURI gdje je po prvi put počela konkretno istraživati svoju likovnost.
Njezine grafike bazirane su na tom da istražuje prostor i njegovu stvarnost, jaka sklonost ka organizaciji, simetriji i točnosti proizlazi iz njezinih radova.
Istraživanje linije i načina na koji ona percipira ono što vidimo. Ponekada se pronađe i poneki elementi koji odstupa od sve te točnosti i stvara potpuno drugačiju priču.

Prve izložbe je imala još u srednjoj školi s Književno likovnim društvom Berislavić iz Slavonskoga Broda.

Također izlagala je na završnim izložbama akademije i zadnja izložba na kojoj je izlagala pod nazivom 'Plejade/Stvaralačka energija'.

Mirna Gusić, rođena 1997., završila je jezični gimnaziju u Požegi i trenutno je treća godina Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.
Studira likovnu pedagogiju te se najviše bavi tradicionalnom grafikom. Do sada je sudjelovala na završnim izložbama akademije, izložbi "Žene u umjetnosti" (Skc Rijeka) te izložbi "Stvaralački energija/Plejade " (Rijeka). Teme njenih grafika su najčešće osjećaji i vječne unutarnje borbe ljudi koje svakodnevno nosimo kao i zagađenost morskog svijeta. Također istražuje vlastite svjetove u kojima nema pravila nego prevladava kaos.

Izraženi kontrast Ivaninih i mojih radova očituje se u sređenosti, pravilnosti i skladu Ivaninih grafika nasuprot neredu, kaosu i grubosti kojima zrače Mirnine.

Zato svratite u KarloBar za tjednu dozu kaosa, a za (A)nomični glazbeni ugođaj pobrinuti će se Damien Prophet inna No Wave Style!

Nadolazeći događaji

Petak, 17 Tra 2020 20:00 – 23:00

Petak, 15 Svi 2020 20:00 – 23:00

Petak, 12 Lip 2020 20:00 – 23:00

Srijeda, 23 Pro 2020 18:30 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.