Početna

fotka

Pozivamo sve zainteresirane predstavnike organizacija civilnog društva, lokalne vlasti, akademske zajednice i građane na besplatnu edukaciju Društveni kapital zajednice. Edukacija se provodi u sklopu projekta NECA (Networked – Educate – Connect – Awake) kojeg provodi Savez udruga Rojca, a financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Edukacija će se održati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc 29.05. s početkom u 10 sati, a trajati će do 14 sati, s kratkim pauzama između. Za sve sudionike osigurani su materijali za rad i osvježenje.

PROGRAM:

10 – 10, 30: Uvod: Pojam, važnost i dimenzije društvenog kapitala (Trajanje: 30 min.)

10,30 – 11,15: Tema 1: Izgradnja društvenog kapitala u lokalnoj zajednici: primjeri dobre prakse (Trajanje: 45 min.)

- pauza 15 minuta

11,30 – 12: Tema 2: Upravljanje predrasudama – put ka uklanjanju prepreka za razvoj društvenog kapitala (Trajanje: 30 min.)

- pauza 15 minuta

12,15 – 13: Tema 3: Važnost građanskog aktivizma i razvijanja komunikacijskih kanala između lokalne vlasti, profitnog sektora, akademskih krugova, civilnog sektora i građana: prijedlozi jačanja društvenog kapitala u Istarskoj županiji (Trajanje: 45 min.)

Edukacija je interaktivnog karaktera. Sudionici će svojim pitanjima, prijedlozima i komentarima aktivno doprinijeti ostvarenju cilja edukacije.

Tema 3 će se realizirati kolaboracijom sudionika edukacije koji će zajednički osmisliti prijedloge jačanja društvenog kapitala u Istarskoj županiji.

Cilj edukacije je upoznati sudionike s konceptom društvenog kapitala i poticanje otvorenog dijaloga o modelima izgradnje društvenog kapitala u lokalnoj zajednici.

Edukaciju će voditi doc.dr.sc. Sabina Lacmanović.

Doc.dr.sc. Sabina Lacmanović radi na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 2008. godine. Predaje (Socio-ekonomski menadžment, Projektni menadžment, Poslovno odlučivanje), piše znanstvene radove, surađuje na znanstvenim projektima, aktivno sudjeluje na znanstvenim konferencijama, mentor je i studentski voditelj. Rado čita o psihologiji odlučivanja, o ljudskoj prirodi, o organizacijama koje karakterizira socio-ekonomska orijentacija. Izazovima poslovnog odlučivanja, organiziranja i menadžmenta bavi se još od zagrebačkih studentskih dana. Član je profesionalnog udruženja ekonomista koje promovira pluralizam škola ekonomske misli uvažavajući različite pristupe ekonomskoj znanosti: WEA (World Economics Association). Suosnivač je i član Udruge za proizvodnju kulture Zvona i nari iz Ližnjana (knjižnica i književno svratište).

Projekt NECA ima za cilj osvijestiti i educirati građane o pojmu društvenog kapitala i njegovoj važnosti za razvoj zajednice. Provodi se tijekom 2019. godine, a do sada se održalo javno predavanje dr.sc. Berta Šalaja, jedna akcija s građanima i radijska emisija koja se emitira dva puta mjesečno na Radio Rojcu, a snimke emisije možete poslušati na radio.rojc.eu.

Prijave za edukaciju na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijave se primaju do: 22.05.2019.

 

Nadolazeći događaji

Subota, 22 Velj 2020 20:00 – Četvrtak, 05 Ožu 2020 23:00

Utorak, 03 Ožu 2020 18:00 – 20:00

Srijeda, 04 Ožu 2020 18:00 – 20:00

Četvrtak, 05 Ožu 2020 17:00 – 21:00

Utorak, 10 Ožu 2020 17:00 – 19:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.