Početna

Potaknuti potrošačkom groznicom koja svake godine u predblagdansko vrijeme zahvaća sav suvremeni svijet pa tako i našu okolinu Udruge Zelena Istra i Monte Paradiso žele pokazati da se može i drugačije te organiziraju "Božićni buvljak u Rojcu" koji će se održati 20. prosinca od 15:00 do 21:00 sat u Hacklabu i hodniku prizemlja CGU Rojc. To je inicijativa za sve koji imaju, trebaju, nude, poklanjaju, mijenjaju ili povoljno prodaju višak robe, stvari, igračaka, nakita i drugih stvari koje ne koriste. Ovom inicijativom želimo u ovo recesijsko vrijeme pokazati da stare stvari imaju svoju priču, vrijednost i funkciju te da nekom drugom mogu biti itekako korisne! Tako će na hodnicima Rojca u ponedjeljak osvanuti pravi sajam sa više od dvadeset izlagača-građana koji su se već javili i rezervirali svoje mjesto.

U Hacklabu će se istovremeno prikazivati filmovi o konzumerizmu u sklopu programa "Filmovi Narodu Reloaded" . Članovi Monte Paradiso kolektiva odlučili su ukazati na neke negativne stvari koje potrošačka groznica sa sobom nosi, te su i za temu Hacklaba ovog mjeseca odabrali konzumerizam. Do sada su prikazana tri filma koja govore o utjecaju konzumerizma na društvo i okoliš, a u ponedjeljak u 19h je na rasporedu poslijednji; "What would Jesus buy?", humoristični dokumentarac o komercijalizaciji Božića. Prije njega će biti pušteni dokumentarci koji su prikazivani prethodnih tjedana za one koji su ih propustili, a radi se o filmovima "Consuming Kids: The Commercialization of Childhood" i "Surplus: Terrorized Into Being Consumers". U sklopu mjesečnog programa jučer je održano predavanje Igora Dude, dobitnika Kiklopa za znanstveno djelo godine pod nazivom "Konzumerizam u socijalističkoj Hrvatskoj".
Božićnom buvljaku pridružila se i udruga "Naš san njihov osmijeh" te će se na buvljaku prikupljati namirnice za siromašne obitelji u sklopu njihove akcije "Jedna za druge". Pozivamo građane da donesu barem po jednu namirnicu i na taj način uljepšaju nečije blagdane...
I Kino Valli će se pridružiti humanitarnoj akciji te će na buvljaku prodavati plakate vaših omiljenih filmskih hitova, ali i plakate nezavisnih filmova za sve filmoljupce.
Madagaskar, Sumrak saga, James Bond ili Slagalica strave, Tražeći Erika i Valcer s Barshirom samo su neki od naslova. Sav prihod od prodaje plakata donirat će se za akciju "Jedna za druge".
Posjetitelji će se moći ugrijati toplim čajem i kuhanim vinom uz dobru glazbu i druženje!
Može li predblagdansko potrošačko ludilo izgledati malo drugačije? Dođite i uvjerite se sami, možda baš na buvljaku pronađete savršen poklon koji ima dušu, značaj i posebnu vrijednost!

Nadolazeći događaji

Petak, 29 Stu 2019 20:00 – Četvrtak, 12 Pro 2019 22:00

Utorak, 10 Pro 2019 14:00 – 17:00

Utorak, 10 Pro 2019 20:00 – 22:00

Srijeda, 11 Pro 2019 10:00 – 14:00

Srijeda, 11 Pro 2019 17:00 – 19:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.