Početna

Inicijativa za volonterski centar Istarske županije, u skopu građanske inicijative Obilježavanje Međunarodnog dana volontera, 03. prosinca 2010. godine organizira u MMC Luka predstavljanje organizacija civilnog društva i ustanova koje rade s volonterima i volonterkama ili ih uključuju u svoj rad. Zainteresirane građanke i građani moći će od 10:00 do 13:00 sati razgovarati s predstavnicima organizacijama koje su se odazvale i tako bolje upoznati njihov rad, kao i mogućnosti za volontiranje.

Cilj ovakvog predstavljanja je podići vidljivost volontiranja, doprinijeti priznavanju vrijednosti volonterskog rada, te zajedničkim druženjem organizatora volontiranja, volonterki/a i građana/ki obilježiti Međunarodni dan volontera (5. prosinca).

Istovremeno će volonterke i volonteri Inicijative za volonterski centar Istarske županije i suradničkih organizacija provesti akciju "Želim proći!" kojom će se, uz Dan volontera, obilježiti i Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Volonteri/ke će vozače i vozačice nepropisno parkiranih vozila u centru Pule upozoravati kako na taj način otežavaju prolaz svim osobama s poteškoćama u kretanju, te se zahvaliti onima koji pravilno parkiraju. Na taj način želimo pridonijeti svijesti vozača/ica o ljudima s invaliditetom čije poteškoće u kretanju svojim nesavjesnim parkiranjem dodatno otežavamo.

U provedbi i predstavljanju građanske inicijative sudjeluju: Inicijativa za volonterski centar Istarske županije (Suncokret Pula, Zelena Istra, Casoni vecchi, ZUM, Metamedij, Crveni križ Pula, Obiteljski centar Istarske županije) i suradnici (Udruga obitelji osoba stradalih u prometu, Društvo distrofičara Istre, Policijska postaja Pula, DTI Pazin, Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe Pula, Udruga Merlin).

U akciju “Želim proći” su se putem komunalnih i prometnih redara uključili i gradovi: Grad Buje, Grad Novigrad, Grad Vodnjan, Grad Poreč, Grad Labin, Grad Pazin I Grad Rovinj.

Građansku inicijativu Obilježavanje Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva uz sufinancijsku pomoć udruge ZUM.

Također, pozivamo sve zainteresirane građane i udruge da u navedeno vrijeme posjete predstavljanje udruga u MMC Luka i tako saznaju više o volontiranju općenito, mogućnosti volontiranja ili primanja volontera u Istarskoj županiji te samoj Inicijativi za osnivanje volonterskog centra IŽ.

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.