Početna

Jutros, 23. listopada 2010., su ,bez prethodne obavijesti korisnicima Rojca, djelatnici Pula parkinga započeli s ucrtavanjem parkirališnih mjesta linijama na tlu plave boje. Takva se boja u gradu obično koristi za označavanje parkirališnih mjesta pod naplatom. Nakon reakcije Rojčana, Grada Pula poslao je sljedeću obavijest:
"Prema prometnom rješenju kojeg je u ožujku 2010. godine izradio Burić d.o.o. informatičko projektantski inženjering, na javnom parkiralištu ispred zgrade CGU Rojc označit će se 323 parkirališna mjesta. Trošak uređenja parkirališta snosit će Pulaparking d.o.o.  Pulske auto škole su temeljem sporazuma s Auto klubom Pula – Rovinj koristile prostor ispred Rojca za obuku vozača na poligonu.

Tijekom lipnja ove godine dogovoreno je s Auto klubom Pula - Rovinj premještanje poligona za osposobljavanje kandidata za vozača na druge lokacije u gradu. Tada su posebno označena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, dok je ostatak prostora ostavljen za slobodno parkiranje. Problem kod slobodnog način parkiranja je da se prostor raspoloživ za parkiranje ne koristi racionalno.
Kako bismo u budućnosti osigurali čim više parkirnih mjesta, pristupit će se označavanju 323 parkirališnih mjesta čime će se osigurati parkirno mjesto na javnom parkiralištu ispred zgrade MMC Rojc i za vozila koja su do sada nepropisno parkirana na nogostupima i zelenim površinama na području Monte Zara. Projektom je predviđeno ukupno 347 parkirnih mjesta (okomito parkiranje), od čega 17 za osobe s invaliditetom i 3 mjesta za opskrbu. Dimenzije parkirnih mjesta su 2,5 m x 5 m, a pristupna prometnica na parkiralištu široka je 6 m.
Prema važećoj odluci Grada Pule navedena površina nije obuhvaćena sustavom naplate."

Postavlja se logično pitanje zbog čega nije korištena bijela boja kojom bi se nedvosmisleno dalo do znanja da naplate neće biti. Stoga i dalje ostaje sumnja u prave namjere Grada. Kao i u altruističke pobude Pula parkinga, koji "snosi troškove uređenja parkinga".

Nadolazeći događaji

Petak, 29 Stu 2019 20:00 – Četvrtak, 12 Pro 2019 22:00

Utorak, 10 Pro 2019 14:00 – 17:00

Utorak, 10 Pro 2019 20:00 – 22:00

Srijeda, 11 Pro 2019 10:00 – 14:00

Srijeda, 11 Pro 2019 17:00 – 19:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.