Početna

tribina rojc pristupacan svima plakat 3

Fizička infrastruktura DC Rojc samo je u manjoj mjeri prilagođena osobama s invaliditetom, odnosno njima je omogućen pristup samo u prizemlje zgrade. To znači da osobe s invaliditetom ne mogu koristiti programe i sudjelovati u aktivnostima udruga koji se nalaze drugdje u zgradi (samo je 10% udruga smješteno u prizemlju DC Rojc). Takvim stanjem onemogućava se integracija osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju u društvo te se ne potiče da se takve osobe osjećaju prihvaćeni u društvu. Posebno se to odnosi na djecu i mlade koji su zakinuti u sudjelovanju u različitim kreativnim programima. S druge strane, udruge koje djeluju u prostorima koji su na katovima DC Rojc, ne mogu razvijati i provoditi programe kojima bi korisnici bile osobe s invaliditetom.

Udruga Kontakt u sklopu Otvorene platforme Rojc provodi niz aktivnosti kojima bi se podigla razina razvijenosti fizičke infrastrukture koja bi omogućila osobama s invaliditetom (OSI) pristupačnost prostorima i programima koje sada ne mogu koristiti te kako bi se ostvarila intergracija OSI u DC Rojc uz podizanje osjećaja ravnopravnosti naspram ostalih korisnika u DC Rojc.

Aktivnost: Izrada vodiča „Objekti i lokacije u gradu Puli pristupačni osobama sa invaliditetom

Izradili smo e-vodič „Objekti i lokacije u gradu Puli pristupačni osobama sa invaliditetom“ koji služi lakšem snalaženju i većoj mobilnosti osobama sa invaliditetom, omogućuje im kvalitetniju socijalnu integraciju, uključivanje u svakodnevne aktivnosti i lakše snalaženje u gradu Puli.

Vodič je dostupan ovdje.

Aktivnost: Javna tribina pod nazivom „Rojc pristupačan svima“ namijenjena svim zainteresiranim građanima na kojoj su sudjelovali Mladen Pucarić, osnivač udruge Društvo tjelesnih invalida Istarske županije, Marin Giljanović, osoba sa invaliditetom i član udruge Društvo tjelesnih invalida Istarske Županije, Vesna Radolović iz udruge roditelja osoba sa kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije, Elvira Krizmanić Marjanović, Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Branko Bašić iz udruge U.P.U.K., Mirjana Radulović, voditeljica projekta, a tribinu je moderirala Aida Dražić.

Iz medija o tribini. 

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.