Početna

hupfende studenten neu kinoSavez udruga Rojca svom je radu dodao novu dimenziju ulaskom u bazu Europske volonterske službe, popularno zvanu EVS. Osim što ćemo moći primati volontere iz svih krajeva Europske unije, postali smo i organizacija koja svim zainteresiranim mladima (od 18 do 30 godina) može pomoći da se i sami uključe u proces volontiranja u inozemstvu te ih poslati na željenu destinaciju.

Ukoliko ste željni novih izazova, internacionalnog radnog iskustva, želite upoznati nove kulture, ljude i običaje, probuditi svoju kreativnost, realizirati koji projekt ili vam je jednostavno potrebno malo zabave i promjene, sada to možete učiniti na dva, šest ili dvanaest mjeseci.

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno za volontere i oni za vrijeme volontiranju imaju pravo na besplatan stan, hranu i mjesečni ili tjedni džeparac. Također, osiguran im je i tečaj jezika zemlje u kojoj odluče volontirati.

Ako želite postati EVS volonter pretražite aktualne projekte koristeći bazu podataka na web stranici Europske komisije. Projekti obuhvaćaju širok raspon tema, kao što su kulturne, društvene i ekološke aktivnosti, rad s mladima, sportska, umjetnička i mnoga druga područja. Kada pronađete organizaciju za koju biste voljeli volontirati, raspitajte se traže li trenutno volontere te im pošaljite motivacijsko pismo i životopis.

Ukoliko postoji obostrani interes, obratite se nama kako bismo vam kao organizacija pošiljatelj objasnili cijeli proces i pružili vam detaljne informacije o EVS-u. Nažalost, radi se o procesu koji je vrlo spor i morate računati na to da od trenutka kada počnete intenzivno tražiti projekt do početka volontiranja može proći i do šest mjeseci, odnosno da vaša organizacija domaćin mora poštovati dodijeljene rokove za prijavu projekta koji su u veljači, travnju i listopadu.

Kada zaključite dogovore s obje organizacije, ne preostaje vam ništa druge nego da nadolazeći period iskoristite što bolje, steknete gomilu novih prijateljstava, znanja i iskustva te se vratite s potpunijim životopisom u Hrvatsku.

Nadolazeći događaji

Ponedjeljak, 26 Kol 2019 10:00 – 20:00

Ponedjeljak, 02 Ruj 2019 14:00 – 19:00Petak, 22 Stu 2019 01:00 – Četvrtak, 12 Pro 2019 22:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.