Početna

OFFICIAL CONFERENCE WEBSITE

 

Registracije:

teh kit za web

83. TEH KONFERENCIJA

„Kultura i zajednice dijeljenja“

Društveni centar Rojc, Pula - Hrvatska

25. - 28. svibnja 2017.

Registriraj se ovdje!

 

Savez udruga Rojca, kao član europske mreže nezavisnih kulturnih centara „Trans Europe Halles“ (TEH), organizira TEH konferenciju u Društvenom centru Rojc od 25. do 28. svibnja. Tema ovogodišnje konferencije je „Kultura i zajednice dijeljenja“ ( „Culture and Sharing Communities“).

Kao prostori polivalentnih aktivnosti, društveno-kulturni centri su otvoreni  prema zajednici, inovativni i fleksibilni u odnosu na društvene promjene. Karakterizira ih dinamičan proces uključivanja i ko-kreacije, odnosno karakteriziraju ih specifične prakse dijeljenja.  Upravo te prakse daju im poseban karakter i predstavljaju njihovu vrijednost i snagu.

Konferencija će obrađivati teme koje propituju odnos kulture i dijeljenja u zajednici s ciljem stvaranja zajednica koje su odgovorne i solidarne i koje podupiru kvalitetu života u zajednici.  Možemo li kulturu međusobno dijeliti? Ako da, na koji način? Stvaramo li na taj način nove prostore suradnje i kreacije koji su otvoreni prema publici? Kako razvijati publiku koja aktivno participira u kreiranju umjetničkih formata, ali promišlja i o modelima upravljanja, javnim politikama i sl. Može li omasovljenje digitalnih medija i laka dostupnost digitalnih alata omogućiti veću participaciju u stvaranju kreativnih sadržaja? Kako umjetnost utječe na našu svakodnevicu i prostore u kojima stvaramo, a kako zajednica utječe na kreativnost umjetnika u stvaranju?

Akcentirajući potencijale kulturnih centara za razvoj zajednice, tijekom tri dana konferencije istražit ćemo različite modele uzajamnosti i sudjelovanja. Prezentirat ćemo na koji način društveno-kulturni centri mogu razvijati kulturu dijeljenja;  na koji način te različite prakse doprinose društvenoj i umjetničkoj ko-kreaciji,  demokratizaciji društva, revalorizaciji društvenih vrijednosti i promjeni društvenih paradigmi; Kako kulturni centri kao prostori dijeljenja i imaginacije postaju poligoni društvenih inovacija i zajednice prakse. 

Temu ćemo razvijati kroz 4 glavne podteme:

  • Kultura sudjelovanja
  • Dijeljenje u umjetnosti i edukaciji
  • Otvoreni prostori za dijeljenje i imaginaciju
  • Prakse zajednica

 

Detaljan opis programa bit će objavljen sredinom travnja.

Na konferenciji će sudjelovati niz međunarodnih stručnjaka iz navedenih područja koji će kroz razne formate konferencije raspravljati o temi, prezentirati dobre prakse te će se kroz radionice moći usvojiti nova znanja potrebna za primjenu u vlastitim lokalnim zajednicama. 

Obzirom da se radi o  konferenciji TEH mreže,  prisustvovat će i predstavnici nezavisnih kulturnih centara Europe što je sjajna prilika za umrežavanje i stvaranje europskih partnerstava. 

 

 

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Najave događanja

14 Travanj 2017 - 05 Svibanj 2017, 20:00 - 23:00


29 Travanj 2017 - 30 Travanj 2017, 08:00 - 23:00


07 Svibanj 2017 09:00 - 12:00


Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

 strukturni-invest-fondovi nacionalna-zaklada-logo razvoj-ljudskih-potencijala  eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova 
trans-europe-halles-logo logo mobilnost
eu-erasmus 1
ured-za-udruge GRAD-PULA-LOGO-1 zupanija istarska

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.