Početna

stablaJutros nas je zatekao žalostan prizor piljenja stabala ispred Društvenog centra Rojc. O planovima sječe stabala radi izgradnje skate parka već smo ranije obavijestili javnost te pokušali doći do informacija od Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu. Tada smo dobili odgovor da će se stabla koja se nalaze na lokaciji budućeg skate parka vjerojatno morati ukloniti. Radi se o dva prekrasna alepska bora i jednoj ladonji.

To su stara, velika stabla koja su desetljećima krasila okućnicu Rojca. Nadležni su olako pronašli reazloge za sječu stabala i nisu bili spremni mijenjati projekt, ili pokušati iznaći kvalitetno rješenje da se stabla sačuvaju. Dovoljno je bilo "uvući" skate park za par metara ili možda razmotriti drugu lokaciju u sklopu velike okućnice Rojca.

Nakon što smo postavili transparent, pisali gradonačelniku, upravnim službama, obavijestili javnost - sječa je bila obustavljena. No, kao što smo mogli očekivati radilo se samo o zatišju pred izbore i još jednoj manipulaciji. I tako, jutros u 7:00 došli su po svoje...

 

Izvor: Zelena Istra

Nadolazeći događaji


Petak, 21 Velj 2020 20:00 – 23:00

Subota, 22 Velj 2020 20:00 – Četvrtak, 05 Ožu 2020 23:00

Utorak, 03 Ožu 2020 18:00 – 20:00

Srijeda, 04 Ožu 2020 18:00 – 20:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.