Događanja iz Dnevnog boravka

edoplakatGost ciklusa "Permesso di soggiorno" u kojem pulski novinar i pisac Bojan Žižović razgovara s autorima je slobodni pisac, aktivist i ljubitelj prirode Edo Popović.

Edo Popović rođen je 1957. u Livnu, u Bosni i Hercegovini. Godine 1968. s obitelji se preselio u Zagreb. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu; diplomirao je komparativnu književnost, apsolvirao hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti, a potom je napustio studij. Slobodan je pisac, planinar, ljubitelj prirode, aktivist… Živi u Gornjoj Stranici, selu u općini Ribnik.

Objavio je romane Mjesečev meridijan (2015.), Lomljenje vjetra (2011.), Oči (2007.), Izlaz Zagreb jug (2003.), nefikcionalne proze U Velebitu (2013.), Priručnik za hodače (2009.), zbirke priča Tetovirane priče (2006., u suradnji s Igorom Hofbauerom), San žutih zmija (2000.), Ponoćni boogie (1987.).

 

Knjige su mu prevedene na desetak jezika. Kao urednik u kućama OceanMore, Naklada Ljevak i SysPrint uredio je pedesetak naslova, proza domaćih i stranih autora te prijevoda njemačke esejistike i publicistike. Bio je urednik književnog časopisa Quorum (1985–90), surađivao u Poletu i Studentskom listu. Radio je kao profesionalni novinar (1991–99), a posebno se istaknuo serijom reportaža s hrvatskih i bosansko-hercegovačkih ratišta.

Ove godine u ediciji "Balkan noir" objavio je krimi roman "Poglavnikov pudl". Kako sam kaže, "Poglavnikov pudl" spada u original žanr hrvatskog krimića jer u hrvatskoj stvarnosti stvari stoje tako da svi znamo tko je ukrao i ubio koga, zašto, kada i gdje, međutim na neki čudesan način svi se pravimo kao da ne vidimo, ne znamo, ne čujemo i živimo u jednom takvom žanru. Poglavnikov pudl je hrvatski krimić, ali kao i hrvatska stvarnost u njemu je sve uvrnuto i sve nekako dubi na glavi.

Permesso di soggiorno u kojem gostuje Edo Popović dogodit će se u petak 21.10. u Dnevnom boravku Rojca s početkom u 20 sati. Nakon razgovora slijedi after party uz DJ Filja. 

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su Sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.