Događanja iz Dnevnog boravka

think again rojcU četvrtak 27. listopada u 19 sati održat će se predavanje na temu "Perceptualno promjenjivi aspekti rada", istraživanja Ivane Rončević i Marka Vojnića. Ovo predavanje drugo je u ciklusu „Think Again“.
Istraživanje je usmjereno na tri široka, ali povezana područja: meditaciju, performativnost umjetničkog rada i trećeg vala psihoterapeutskih praksi.
Počevši od razumijevanja meditacije kao iskustva koje ne može biti naučeno, nego samo doživljeno; zatim slijedeći razumijevanje umjetničkog rada kao rada koji ne govori, nego je iskustven, te zaključno s najvažnijim psihološkim konceptom zdravog uma – doživljavati sada i ovdje - postavljamo pitanja: postoji li centralna točka u kojoj se sva tri područja dodiruju i na koji način je tu točku moguće opisati?

Tijekom proučavanja sadržaja vezanih uz sva tri područja koristili bi se metodama specijalizacije, gdje bi apstrahirani sadržaj pokušali konkretizirati sintezom zaključaka kao mogućim odgovorima na postavljeno pitanje.

„Think Again“ je ciklus predavanja o suvremenim umjetničkim praksama. Marko Vojnić, umjetnik/autor i predavač. Kroz ovaj ciklus predstavit će se teorije i primjere za bolje razumijevanje suvremene umjetnosti. Pokušat će odgovoriti na učestala i nikada u potpunosti razriješena pitanja: Što je suvremena umjetnost? Što je autorstvo umjetničkog djela? Koja je uloga umjetnosti u društvenom sustavu? U kakvom su odnosu estetika i umjetnost danas, koji je značaj estetske komponente umjetničkog djela? Kako definirati umjetnost sada, koja nastaje u trenutku dok o njoj govorimo? Kako proširiti pojam "umjetničko djelo" na umjetnički proces ili projekt?

O predavačima:                                                                                                              

Ivana Rončević živi u Zagrebu gdje radi kao plesna umjetnica i psihologinja. Kroz svoju dugogodišnju umjetničku praksu djeluje autorski i izvođački surađujući sa mnogim domaćim i inozemnim umjetnicima. Od 2014. bliska je suradnica "Najbolje".

Marko Vojnić rođen je 1980 u  Puli. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007.  2009. upisuje poslijediplomski doktorski studij pri ALU, Zagreb. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a djela mu se nalaze i po muzejskim zbirkama.  Za svoj rad do sada je bio nagrađivan više puta. Samostalno izlaže od 2002.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.