Događanja iz Dnevnog boravka

anarcy poster

Obje izvedbe su rasprodane. U četvrtak ujutro, nakon što isteknu rezervacije, objavit ćemo informaciju o mogućim slobodnim kartama.

Dnevni boravak Rojca za kraj godine dovodi u Pulu pravu kazališnu poslasticu. U suradnji s Kazalištem Dr. Inat 15. i 16. prosinca s početkom u 20h kazališna kompanija Societat Doctor Alonso izvest će predstavu "Anarchy". Gostovanje je realizirano u sklopu projekta „CAV_A / Catalan artists visiting Croatian artists“ kojeg provodi Antic theatre iz Barcelone. Za ovu izvedbu postavit će se 40 električnih gitara i pojačala u savršeni kvadrat u središtu kazališnog prostora, s 40 sjedećih mjesta. Svakog člana publike dočekat će jedna gitara s trzalicom koju će moći koristiti tijekom cijele izvedbe.

Na pozornici Semolina Tomić izvest će koreografiju u trajanju od točno 60 minuta.
Ova koreografija je fiksna i precizna, i uvijek se izvodi na isti način, bez ikakvog utjecaja bilo kakvog zvuka kojeg će publika izvesti. Gitare se aktiviraju na samom početku predstave, a nakon šezdeset minuta zvuk se isključuje. Predstava se izvodi na hrvatskom jeziku.

 Ovo je eksperiment o kaosu i redu. Iskustvo očito nije neškodljivo i izuzetno je složeno; moglo bi se sažeti kao "ako želiš tišinu, moraš na njoj raditi" ili "čini što god želiš". Pretpostavka je da moć ni na koji način nije jednostavna. Rođeni smo vezani uz naše okolnosti i od našeg najranijeg djetinjstva ovisimo o drugima kako bi dobili neophodne potrebe poput hrane ili topline.

Kako bi se naš radio vidio, ovisimo o publici, ali i o kazalištima i vladama.

Problem s vladom je da je stvorena kako bi vladala, administrirala i upravljala našim radom.

Umjetnost je homogeni medij gdje možemo eksperimentirati s ili reproducirati određena stanja, određene pretpostavke. Uglavnom gdje mi možemo zeznuti. Želimo da se ovom djelu pristupi u duhu live art-a, gdje je eksperimentiranje vitalan sadržaj, ne u estetskom smislu, već sastavni aspekt djela koji započinje od samog odlaska u kazalište.

Pozornica je za publiku; oni imaju i buku i tišinu. Svaka akcija nosi vlastitu odgovornost. Koristeći zvuk, postaje jasno da je njegovo odsustvo i izostanak akcije ovisi o svakom pojedincu.

Ulaz je uz donaciju 20 kuna, a potrebna je predrezervacija zbog ograničenog broja raspoloživih mjesta. Rezervacije se vrše putem prijavnog obrasca.

Predstavu "Anarchy"možete pogledati 15. i 16. prosinca u Kazalištu Dr. Inat na trećem katu DC Rojca. Početak izvedbi je u 20 sati.

Režija: Sofia Asencio

Dramaturgija: Tomàs Aragay

Koreografija: Sofia Asencio

Izvodi: Semolina Tomic

Producent: Imma Bové

Predstava je nastala u koprodukciji Festival Terrassa's TNT u suradnji s Antic Teatre, City of Bàscara Council i uz potporu ICEC and INAEM.

Produkciju gostovanja potpisuje Dnevni boravak Rojca, a gostovanje Antic Theatra iz Barcelone realizirano je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.