Događanja iz Dnevnog boravka

davor mandic foto Sergej DrechslerNovinar i pisac Davor Mandić gost je prvog ovogodišnjeg izdanja iz ciklusa "Permesso di soggiorno" u Dnevnom boravku Rojca koje će se održati u subotu 28.1. u 20 sati. "Permesso di soggiorno" uređuje i vodi pulski novinar i pisac Bojan Žižović. Davor Mandić rođen je  1976. godine u Puli, gdje završava osnovnu i srednju školu. Nakon mature počinje pisati za Glas Istre i to uglavnom o muzici. Godine 2006. diplomira  na studiju za Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Tijekom studija aktivno sudjeluje u riječkom književnom životu, piše pjesme, kratke priče i književne kritike, uređuje rubriku poezije u časopisu Re. Uredio je i knjigu poezije Melite Sanković Nešto prijateljsko, objavljenu u izdanju Udruge parNas.

Nakon studija počinje raditi kao novinar u kulturi riječkog dnevnika Novi list, gdje i danas radi kao urednik kulture i Mediterana. U razdoblju od 2008. do 2012. radi u dopisništvu Novog lista u Zagrebu. Godine 2009. objavljuje knjigu poezije Mostovi, u izdanju Hrvatskog društva pisaca. Godine 2012. dobiva nacionalnu književnu stipendiju za knjigu priča, koja je i objavljena u lipnju 2014. godine pod nazivom Valjalo bi me zamisliti sretnim, u izdanju Naklade Ljevak, a isto se ponovilo i 2016., kada je stipendija rezultirala romanom Đavolja simfonija, u izdanju Hena coma. Roman je to o odrastanju u Puli '90-ih, kada je rat u tom dijelu Hrvatske bio snažno prisutna mizanscena.

Bojan Žižović razgovarat će s Davorom Mandićem u subotu od 20 sati u Dnevnom boravku Rojca.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.