Događanja iz Dnevnog boravka

tuta ostarcevic plakat manjaU petak 10.2. u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca otvara se izložba mladih zagrebačkih autora, Marte Tuta i Ivana Oštarčevića. Ovi autori diplomirali su na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Nastavnički odsjek. Aktivno izlažu u raznim galerijama, a prepoznati su i po umjetničkim intervencijama u javnom prostoru, autori su i novog murala na fasadi Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić.

„Gušteri i kukci su glavna tema mojih radova. „Guštanje“ po vrućem kamenju na suncu me poistovjetilo sa stanjem mira koje prakticiraju gušteri. Ili su  lijeni ili prebrzi, ne postoji između. Predodređeno im je da uživaju. Ponekad se osjećam kao gušter. U tišini i toplini sunca kontempliram, skupljam i udišem. Zanimljive forme njihovih ljusaka na tijelu zajedno stvaraju sklad prirode koja je tako moćna. Njihove ljuske kao da objedinjuju animalnost koju nose u sebi na onaj vidljivi dio. Tu ideju važnosti oblika prenosim kroz svaki svoj crtež, oblik kao početak i kraj nečega.“ Marta Tuta.

Marta Tuta rođena je 1991. godine u Zagrebu. Nakon završene srednje Škole primijenjene umjetnosti i dizajna grada Zagreba upisuje Akademiju likovnih umjetnosti-nastavnički odsjek-smjer slikarstvo.. Ostvarila je šest samostalnih izložbi i sudjelovala na još deset raznih izložbi na području Hrvatske. Od 2014. Godine članica je HDLU-a.

„Motiv astronauta odabirem jer sugerira distancu, odmak od tradicije, opterećenosti poviješću, odmak od senzornih preopterećenja kojima smo zatrpani. U nekome prošlome vremenu, astronauti su bili pioniri svemirskog doba, a danas su glorificirani mehaničari. U mome prikazu prestaju ih sponzorirati moćnici. Prestaju imati reprezentativne oznake mjesta s kojeg dolaze, ali ostaju istraživači; astronaut nije posrednik i stoga nije zaslužan za obmanu jer svjesno ne sudjeluje u konvencijama svakodnevice. Odabire svemir kao konstantu.“ Ivan Oštarčević.

Ivan Oštarčević je rođen u Zagrebu 1990. godine. 2005. upisuje školu Primijenjene umjetnosti i dizajna, gdje maturira na Grafičkom odsjeku. Upisuje preddiplomski studij Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Nastavnički odsjek. Uz dva priznanja Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad tijekom akademske godine izlagao je na jedanaest samostalnih i više skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.