Događanja iz Dnevnog boravka

UNDERCOVER 270U sklopu izložbe „Under Cover“, koja se u Dnevnom boravku Rojca može razgledati do 23.03., u četvrtak 16.03. na istom mjestu s početkom u 20 sati održat će se tribina istoimenog naziva.

„Under Cover“ naziv je izložbe omota i albuma nezavisnih glazbenika iz Hrvatske i regije postavljene u Dnevnom boravku DC Rojc. Kako sama izložba kao autorsko djelo kustoskog kolektiva emge, čiji članovi nastoje proučavati povjesničarsko umjetničke teme u pop kulturnom okruženju s ciljem izložbe u otkrivanju značenja elemenata svakog pojedinog izloženog omota, kroz razgovor na tribini pokušat ćemo se sličnim pitanjima pozabaviti i na lokalnom nivou te o svim temama vezanim uz povijest, značaj i razvoj omota, kako globalno tako i lokalno s posebnim težištem na pulske autore. Gosti tribine su pravi znalci materije s  dugogodišnjim iskustvom

: Davor Kliman, diplomirao na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, odjel kiparstvo, profesor stručnih predmeta i sadašnji ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, dugogodišnji aktivni sudionik rock scene i pravi zaljubljenik te kulture; Romeo Đomlija, također diplomirao na Pedagoškom fakultetu u Rijeci - odjel slikarstvo, no većini poznatiji kao gitarista i voditelj nekolicine više ili manje značajnih pulskih sastava kao što su „The Spoons“, „Besposličari“, „Visoki Napon“…

za koje je također dizajnirao omote, plakate tj. brinuo se o cjelokupnom vizualnom identitetu; zatim Igor Dražić, fotograf koji godinama dokumentira događaje s pulske scene , ali također i autor fotografija za neke od najpoznatijih omota pulskih izvođača. A da sve ne izgleda kao vijeće staraca pobrinut će se Damjan Benić koji je, kako sam kaže, već nekoliko godina upetljan u alternativnu glazbenu scenu, kao bivši vokal hardcore punk bendova 6xBx i Dispossessed, te kao sadašnji MC/singjay prvog Istarskog soundsystema Munchies Soundsystem. Osim glazbe aktivan je i na civilnoj sceni kroz provedbu edukativnih projekata za mlade. Tribina „Under Cover“ počinje u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca, a moderator je Vedran Unukić.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.