Događanja iz Dnevnog boravka

In an Empty Square in the Heart of the City manja„Svaki proizvod gađenja koji može postati negacija porodice je  - punk. Protest šakom jednog bića u destruktivnoj akciji  je – punk. Upoznavanje sa svim sredstvima dosade odbačenih seksualnim licemjerjem, laganog kompromisa i dobrih navika je – punk. Ukidanje logike, ples onih koji su nesposobni za stvaranje je – punk. Sloboda je – punk. Rika iskrivljene boli, miješanje suprotnosti i svih kontradikcija, ludosti i nebitnih stvari  je – život.“ -slobodno preuređen citat iz „Dada Manifesto“, Tristana Tzare 1918.

Izložba "In an Empty Square in the Heart of the City" predstavlja niz autora, umjetnika, likovnjaka, dizajnera i fotografa koji su danas renomirana imena suvremene umjetnosti. Njihovi se radovi nalaze u najznačajnijim muzejima cijelog svijeta, a prikazuju iste autore, njihove početke i kako je punk groznica s kraja 70-ih godina obilježila njih i njihov rad.

Radovi su dokumenti podzemnog hedonizma pretočeni u izložbu koja prikazuje snagu druženja, koncerata i same aktere jedne subkulture koja i dan danas nakon 40 godina ima svoj smisao i snagu.

"In an Empty Square in the Heart of the City" nije niti ne želi biti retrospektiva ili monografska izložba punka već izložba koja prikazuje prve "punk" umjetnike i njihovu vještinu bilježenja stavova povezanih s punk pokretom, te kako je isti pokret obilježio njihov rukopis u daljnjem izražavanju. Motivi koncerata, ulica, napuštenih zona gradova i tvrđava....to su mjesta mašte i protesta, propadanja i pripadanja, tijela u funkciji novih vrsta izražavanja i ikonografija koja postaje stav. Glazba, moda, odjeća i frizure postaju dresovi i uniforme koje govore – „When Attitudes Become Form“. Stoga nemojte punk u potpunosti shvatiti samo kao povijesni pojam, signalizirajući stav,  raspoloženje ili energiju koju unosi u umjetnosti od 1970.

Naslov izložbe citat je Raymonda Pettibona, umjetnika najpoznatijeg po coverima za mnoge izvođače s legendarne SST etikete. Autor koncepta izložbe je Marko Vojnić, a u okviru izložbe 30. ožujka bit će održano predavanje iz ciklusa "Think again" pod nazivom "Art in the Punk Years".

Izložba se otvara u petak 24. ožujka u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca. Nakon otvorenja slijedi party uz BukaNoise DJ set.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

TOOLBOX icon

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.