Događanja iz Dnevnog boravka
oie 28135733nq3kLuDX6/9 Otvaranje festivala, Dnevni boravak Rojca u 21:30
DENTAL METAL – Martin Bricelj Baraga / Matt Spendlove Spatial (SLO/UK)
Zvučna instalacija i live performans
Dental Metal is Martin Bricelj Baraga’s new collaboration with London based producer Matt Spendlove - Spatial that uses simple objects such as dental brushes and piezo mics to create a monumental homage to the dark ambient music. Performance uses the installation object as the main instrument with added real time manipulation by Spatial accompanied with live instruments and tools by Baraga.
Dental Metal je novi rad Martina Bricelja Barage i londonskog producenta Matta Spendlovea Spatiala koji koristi jednostavne predmete poput četkica za zube i piezo mikrofone za kreiranje monumentalnog homage-a dark ambient glazbi. U performansu se upotrebljava instalacija kao glavni instrument, kao i dodana real time manipulacija zvuka.

Upozorenje: U performansu se koristi stroboskop i dim mašina.

7/9 Srpski kulturni centar u 20:00
SWAMP ORCHESTRA – Bojana Petković (RS)
Zvučna instalacija
Swamp orchestra is an interactive sound installation that creates a specific sound ecosystem and explores the realm of natural and artificial. The installation is made of 16 light sensitive sound modules, where each module responds to a flashlight and the sound varies from the quantity of the light.
Swamp orchestra je interaktivna zvučna instalacija koja kreira specifični zvučni ekosistem i istražuje odnos prirodnog i artificijelnog. Instalaciju čini 16 zvučnih modula osjetljivih na svjetlo na koje svaki od modula reagira, a zvuk varira i ovisi o intenzitetu i količini svjetla.


7/9 DOM HB u 21:30
Der Achte Tag (oder auf der Suche nach der Weissen Zeit) - (za recitatora i elektroniku/for narrator and electronics)
- autor glazbe i teksta: Silvio Foretić
- recitator/glumac: Vilim Matula
- zvučna režija i produkcija: Višeslav Laboš
- realizacija/realised at: Studio für elektronische Musik der Musikhochschule, Köln, 1973-1974
- ton majstori/sound engineers: Albert Hoppenrath, Marcel Schmidt 
Mono-melodramom Der Achte Tag (oder auf der Suche nach der weissen Zeit) / (Osmi dan (ili u traženju bijele vječnosti), Foretić je okrunio svoj elektroakustički opus. Od 1974. godine do danas djelo nije izgubilo na svojoj aktualnosti, a izvodili su ga njemački i hrvatski glumci. „U djelu, glavni junak (očito neki skladatelj), prepričava svoj životni put, pri čemu pojedine postaje njegova umjetničkog razvoja odgovaraju razvojnim etapama novije glazbe, tako da čitava stvar, pogotovo prvi dio, predstavlja humoristično-satirični pregled novije glazbene povijesti. U drugom se dijelu pripovijedač sve više gubi u pseudoznanstvenim, nadrealističnim pa i suludim meditacijama. Iako je djelo u prvom redu literarno, glazba je ipak neizostavan sudionik dramskog zbivanja. Njezina je uloga višestrana: ponekad (ali rijetko) ona je ilustrativna, mnogo češće je ugođajno neutralna, no najčešće simbolična, tj. kao doživljaj vremena i prolaznosti. Stoga i autor i obrađivač i nakladnik vjeruju da će ona i u svom ponešto skraćenom obliku, bez teksta i bez scenskih efekata, biti dovoljno zanimljiva pa i dramatična.“ (S. Foretić)

7/9 DOM HB u 23:00
Andrea Belfi (IT)
koncert
Andrea Belfi je bubnjar i skladatelj iz Italije, s berlinskom adresom, čiji se glazbeni izričaj temelji na vještom miješanju akustike i elektronike. Belfijeva glazba pulsira u istraživanju dubokih i noćnih prostora i atmosfera kroz nedvojbeni utjecaj instrumentalnog post rocka, dub-a, ali i eksperimentalnih skladatelja poput Pierre-a Schaeffer-a i Eliane Radigue. Njegovi su koncerti podjednako energični i hipnotični s karakteristikom dugih i dubokih soundscape-ova. Na Audioart-u će predstaviti svoj novi album „Ore“ (Float records), objavljen u svibnju 2017.

8/9 DOM HB u 21:00
Ivan Marušić Klif (HR)
Improvizacija za osciloskop – audiovizualni performans
Improvizacija za osciloskop je audiovizualni performans koji se temelji na višegodišnjem istraživanju odnosa slike i zvuka pri kreiranju vektorske grafike na analognom osciloskopu. Ivan Marušić Klif jedan je od najintrigantnijih domaćih multimedijalnih umjetnika koji svoj izričaj bazira na korištenju i implementaciji tehnologije u umjetničke svrhe. Tijekom posljednih 20 godina izveo je cijeli niz performansa, multimedijalnih instalacija i improviziranih nastupa. Za svoju je site-specific instalaciju Lambda dobio nagradu Vladimir Nazor.

8/9 DOM HB u 22:30 
ZSAMM (SLO/AT) 
Maja Osojnik - vokal, live sampling, dj-cd player, lo-fi elektronika
Patrick Wurzwallner – bubnjevi
Christina Bauer – oblikovanje zvuka
Mnoštvo pozitivnih kritika koje ovaj trio pod imenom ZSSAM dobiva po svim europskim glazbenim časopisima, upućuje na uzbudljiv koncert na granici između distopijskih šansona, primordijalnih mantri i „musique concrete“. Na Audioart-u će predstavit svoj zadnji album pod nazivom „Let them grow“.


9/9 DNEVNI BORAVAK ROJCA u 21:00
SMANJENA TOČKA PROTOKA (za sferu, 8 ear-piece zvučnika i Umwelt) - Hrvoje Pelicarić (HR)
Zvučna instalacija
Smanjena točka protoka je osmokanalna prostorno-zvučna instalacija: sastoji se od sfere za glavu slušatelja opremljene minijaturnim višekanalnim zvučnim sistemom. Unutrašnji okoliš konstruiran je od isključivo zvučnog materijala, reproduciranog u kontroliranim uvjetima sfere, dok su ostali podražaji svedeni na minimum. Sfera istovremeno služi kao akustična sabirnica i točka mijenjanja postojećih omjera: emocija minijaturnog zvuka je pojačana i intimna, projicirana prema unutra, smanjena u veličini. Slušatelj se nalazi u točki fokusa u kojoj su sklapanje unutrašnje slike te protok unutrašnjeg i vanjskog vremena eksponirani. 

9/9 DVORIŠTE ROJCA u 22:00
Tomaž Grom (SLO) – kontrabasist i skladatelj, jedan od najaktivnijih improvizatora na slovenskoj sceni dolazi u Pulu kako bi predstavio svoj solo koncert za kontrabas i elektroniku. Služi se konvencionalnim i nekonvencionalnim tehnikama sviranja, uvijek u potrazi za apstraktnim glazbenim izričajem na rubu suvremene glazbe i jazza.
Alfonso Santimone (IT) – beskompromisni talijanski pijanist i skladatelj, improvizator koji svoju dugogodišnju karijeru gradi u kombinacijama s istaknutim glazbenicima diljem svijeta dolazi u Pulu kako bi svoju vještinu i muzikalnost uz korištenje digitalne manipulacije zvuka ponovno podijelio s pulskom publikom.
Foreigners Everywhere (HR) - audiovizualni dub projekt kolektiva BukaNoise
Matko Banković - live visuals 
Marko Vojnić - dub synth and live mix
Četveročlana udruga i istoimeni kolektiv BukaNoise djeluje na području suvremene umjetnosti, točnije likovne umjetnosti, izvedbene umjetnosti i suvremenog plesa, filma i videa te autorske glazbe i dj kulture.

Nadolazeći događaji

Subota, 22 Velj 2020 20:00 – Četvrtak, 05 Ožu 2020 23:00

Utorak, 03 Ožu 2020 18:00 – 20:00

Srijeda, 04 Ožu 2020 18:00 – 20:00

Četvrtak, 05 Ožu 2020 17:00 – 21:00

Utorak, 10 Ožu 2020 17:00 – 19:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.