Događanja iz Dnevnog boravka

dreamcatcher-page-001Ovog vikenda u Dnevnom boravku Rojca održat će se dvodnevni event pod nazivom "Dreamcatcher".
U petak 6. listopada s početkom u 20.30 sati bit će otvorena izložba „Dreamcatcher“ multimedijalnog umjetnika Tome Zidića nastala na intenzivnoj trotjednoj rezidenciji „K.O.Z.A. Siparis Art Residence“ na Sipru pokraj Umaga, pod mentorstvom slovenskog umjetnika Blaža Pirnata koji radi i prostornu instalaciju dreamcatchera od recikliranog materijala i otpada.

Pitanje "Koji su moji/tvoji snovi i zašto su mi/nam važni?" postalo je glavnom tematskom odrednicom ove rezidencije. Daljnjim istraživanjem snova kroz različite prakse, teorije i učenja ishodišnim elementom razvoja rezidencijske produkcije postaje dreamcatcher, odnosno hvatač snova kojeg neki smatraju komunikacijskim alatom s najsuptilnijim dijelovima naše podsvijesti. Osim što mu se pridaju mistične kvalitete on je, s druge strane, prisutan i u suvremenoj pop-kulturi kao simbolom "slobodnog života".
Cilj rezidencije bio je pokušaj slikovne interpretacije odgovora na pitanje o snovima kroz estetiku, poetiku i simboliku hvatača snova koji snove lovi u svoju mrežu. Kako bi što jače naglasili te karakteristike, svi su radovi rađeni prirodnim, organskim procesima i korištenjem prirodnih materijala. Platna su pripremana i obrađivana ručno te su u stilu dreamcathera pletena i napinjana konopom oko okvira od naplavne drvne građe. Tehnike korištene na ovoj rezidenciji uključuju obradu i doradu drva i metala te akril i tuš kao slikarske tehnike završnog produkta.
Subota (7.10) donosi projekcije kratkih eksperimentalnih filmova redatelja Tome Zidića, a nakon projekcija slijedi predstavljanje i razgovor s autorom. Projekcije počinju u 20.30 sati.
Toma Zidić (1988.) rođen je u Zagrebu. Nagrađivani je redatelj deset kratkometražnih filmova od kojih su neki ostvarili zapažen domaći i međunarodni uspjeh na festivalskoj sceni; redatelj dvije kazališne predstave, niza promo videa i nekoliko glazbenih spotova; scenarist je i ko-scenarist; filmski i dramski pedagog za djecu i mlade; suosnivač i umjetnički direktor festivala „Kratki na brzinu“; vizualni umjetnik i autor multimedijalnog umjetničkog projekta „Teezeed“, član Kinokluba Zagreb i Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela.
Događaj organizira pulska udruga Inkubator u suradnji s Dnevnim boravkom Rojca. Programi Dnevnog boravka financirani su sredstvima Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture RH.
Program:
Petak 06.10.2017. u 20:30h
- otvorenje izložbe " Dreamcatcher"
- muzika : David Jovanović
- Poi : OYA
- catering : Shanti RAW bite

Subota 07.10.2017. u 20:30h
- projekcije kratkih eksperimentalnih filmova redatelja Tome Zidića
*The Runner (2014) 5:40 min.
koautori : Peter Cervšek, Nataša Čiča
*Reflections (2015) 9:11 min.
*Seeker (2016) 10:21 min.
*Virtual Lecture MMXVI (2016) 8:30 min.
- predstavljanje autora i razgovor sa publikom
- Space Disco by MK

Autor : Toma Zidić
Mentor i voditelj rezidencije : Blaž Pirnat
Kreativni savjetnik : Lovro Čepelak
Voditeljica Poi radionice : Mira Leggeri

teezeed.com/
www.instagram.com/tzidic/
www.linkedin.com/in/tomazidic/

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.