Događanja iz Dnevnog boravka

imam ime kartolinaU subotu 14. prosinca u Dnevnom boravku Rojca bit će otvorena izložba o skrivenom beskućništvu „Imam ime“ Snježane Bratanović.

Beskućništvo je, nažalost, rastući socijalni problem u Republici Hrvatskoj. Procjene o broju beskućnika u RH kreću se od 1000 do 10 000 ovisno o definiranju pojma beskućnik, od apsolutnih beskućnika, osoba koje nemaju “krov nad glavom” te borave na javnim mjestima i mjestima koja nisu namijenjena za stanovanje.

Upravo o toj temi otvoreno i direktno kroz medij fotografije progovara pulska fotografkinja Snježana Bratanović.

Izložba „Imam ime“ posvećena je upravo njima, skrivenim beskućnicima koji „žive“ život ispod svakog ljudskog dostojanstva. Iznoseći svoj vlastiti stav o toj temi, Snježana je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula, u partnerstvu s Udrugom Institut i Hrvatskom mrežom za beskućnike, terenski obilazila turistički razvijene dijelove Istre,
te kroz svoj objektiv dokumentirala i drugu stranu poznatih gradskih lokacija, i to očima – beskućnika.

O tome hoće li ova izložba imati utjecaja na ljudsku svijest, kaže autorica, neka prosude pojedinci sami!

Izložba "Imam ime" Snježane Bratanović bila je postavljena na Forumu u Puli, 10. Listopada 2019. u povodu Svjetskog dana beskućnika, otvorenju su prisustvovali predstavnici svih organizacija koje se bave problematikom beskućništva u RH.

Ove godine nositelj 13. Nacionalnog susreta o beskućnicima bilo je Gradsko društvo Crveni križa Pula u partnerstvu s Udrugom Institut i Hrvatskom mrežom za beskućnike koji su održali edukativnu konferenciju o beskućništvu na svim razinama.

Snježana Bratanović, pulska fotografkinja, dobitnica brojnih nagrada i priznanja od strane struke što je i potvrda njezinog rada na ovim prostorima i priznatim međunarodnim festivalima fotografije.Često eksperimentira s fotografijom, od analogne do digitalne, gdje pokušava dati vlastitu interpretaciju svijeta i današnjice u konceptualnim projektima i dokumentarnim pričama šireg društvenog značaja i socijalne tematike.Izlagala je na mnogobrojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva.Fotografije su joj publicirane na brojnim stranicama časopisa o fotografskoj kulturi diljem svijeta, kao i u nizu web magazina. Živi i stvara u Puli.

 

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.