Događanja iz Dnevnog boravka

ENES KISEVIC u INATU B1 page 001 manja slika plakatU petak, 06.ožujka, u Kazalištu Dr. Inat gostovati će jedan od najpoznatijih književnika ovih prostora - pjesnik i dramski umjetnik Enes Kišević.

Pjesnička večer Enesa Kiševića održat će se uz glazbenu gošću, mladu kantautoricu, Leu Šprajc.
 
Enes Kišević rođen je 1947. godine u Bosanskoj Krupi. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Ključu, a 1971. godine diplomirao je glumu na zagrebačkoj Akademiji u klasi profesora Tomislava Durbešića. Niz je godina glumio na Dubrovačkim ljetnim igrama, ali i u drugim kazalištima.
Napisao je više od dvadeset knjiga poezije, među kojima: Mladić nosi svoje prve pjesme na ogled, Sve mirim te svijete, Mama, ti si moj zrak, I ništa te kao ne boli, Erosa sjeme, Lampa u prozoru, 101 vino od vina, Zelene piramide, Voda je moja mati i druge. Uvrštavan je u brojne antologije, a preveden je na dvadesetak jezika. Piše i drame za djecu, a Kiševićeve ljubavne pjesme već desetljećima uživaju ogromnu popularnost u cijeloj regiji.
 
Enes Kišević član je Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatskog haiku društva. Dobitnik je 13 književnih priznanja te 3 međunarodne nagrade za haiku ostvarenja. Pjesme su mu prevedene na dvadesetak stranih jezika, a zastupljen je i u mnogim antologijama i čitankama.
Zbirku pjesama "Lampa u prozoru" Enes Kišević objavio je 1987. godine.
 
Lea Šprajc mlada je pjevačica, sviračica i skladateljica, koju često uspoređuju s Lidijom Bajuk. 
 
Pjesnička večer Enesa Kiševića "Lampa u prozoru" uz glazbenu gošću Leu Šprajc realizirana je u sklopu projekta GRAD(imo) ROJC kojeg provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin, Metamedij i Zelena Istra. Svrha projekta je  unapređenje modela upravljanja u DC Rojc
Ukupna vrijednost projekta je 2.372,125,89 kuna/ 2.016,307,01 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Izvedba predstave sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Nadolazeći događaji

Petak, 17 Tra 2020 20:00 – 23:00

Petak, 15 Svi 2020 20:00 – 23:00

Petak, 12 Lip 2020 20:00 – 23:00

Srijeda, 23 Pro 2020 18:30 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.