Novosti

TEH83 foto Igor Dražić 1Preuzeto: Kulturistra

Tekst: Boris Vincek 

Otvorenje 83. TEH (Trans Europe Halles) konferencije održano je u četvrtak 25. svibnja u Društvenom centru Rojc. Konferencija koju organizira Savez udruga Rojca, kao član europske mreže nezavisnih kulturnih centara održavat će se u Rojcu do 28. svibnja na temu „Kultura i zajednice dijeljenja“.

Svečanost otvaranja moderirali su Matija Raos i Antonia Banović, a prisutnima se prvo obratila pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber koja je svim sudionicima zaželjela uspješan rad na konferenciji.

„Ovom bih se prilikom htjela zahvaliti Savezu udruga Rojca koji je organizirao konferenciju, a nama je u Gradu Puli posebna čast što se ovako važan skup odvija baš u našem gradu. Hvala i svim drugim udrugama koje su sudjelovale u organizaciji ove manifestacije čije će nam rezultati zasigurno pomoći u kreiranju novih modela razvoja našeg grada“, kazala je Kamber.

TEH83-programme B2-page-001U sklopu međunarodne TEH konferencije "Culture and Sharing Communities" koja se od 25. do 27.5.2017. održava u Rojcu, pripremili smo i večernji off program kroz sva tri dana konferencije. Svi programi otvoreni su za sve zainteresirane i u potpunosti besplatni. 
Pridružite nam se!!

PROGRAM:

Četvrtak, 25.5.2017.
• 20:00 Figaro, koncert mladih violinista 
Unutarnje dvorište Rojca

• 20:30 Puhački orkestar Grada Pule, koncert 
Unutarnje dvorište Rojca

Foto-prilog 01Tijekom tri dana, od četvrtka 25. do subote 27. svibnja, Gradska radionica sudjeluje u manifestaciji "Dani otvorenih vrata udruga", koju šestu godinu zaredom  organizira Ured za udruge RH. Tim povodom Gradska radionica otvara svoj prostor  (Lj. Posavskog 10, Pula) svim zainteresiranim građanima u vremenu od 18 do 22 sata. Posjetitelji se mogu upoznati s prostorom u kojem djelujemo (slikarski atelje, prostor za modeliranje u glini, otvoreni vrtni prostor za javna događanja) te dobiti informacije o aktivnostima i ostvarenim projektima i programima naše udruge od 1990. do danas. U sklopu programa održat će se i retrospektiva filmske produkcije Gradske radionice nastale u sklopu više medijskih projekata.

P1040965-minU subotu, 20. svibnja 2017. u 20 sati započinju ovosezonska događanja u vrtnom prostoru Gradske radionice, ovaj put uz posebnu projekciju fragmenata video i foto materijala snimljenih tijekom otvorenja ovogodišnje međunarodne izložbe likovne umjetnosti 57. Bijenala u Veneciji. Nakon prezentacije druženje se nastavlja uz neformalno glazbeno improviziranje. 57. Bijenale u Veneciji otvoren je 13. svibnja, a može se posjetiti do 26. studenog. Na glavnoj izložbi sudjeluje 120 umjetnika iz 51 države dok se u programu nacionalnih predstavljanja ove godine predstavlja 86 zemalja sa svojim samostalnim umjetničkim programima. Glavna izložba i većina nacionalnih paviljona smješteni su na Giardinima i Arsenalima, ali osim toga u različitim prostorima po Veneciji postavljena su još 22 službena popratna umjetnička događanja.

smanjena DSCN4777

 U Dnevnom boravku Rojca u Puli održana je jučer tribina u organizaciji Saveza udruga Rojca, pod  nazivom "Kakve promjene Rojcu donose različite političke opcije na izborima?" Osnovni cilj tribine  bio je informiranje zainteresirane javnosti o programima kandidata za gradonačelnika iz područja  kulture, civilnog društva i održivog razvoja koji su vezani za rad udruga i djelovanje Društvenog  centra Rojc te njihova vizija o daljnjem modelu upravljanja DC Rojc.

 Tribina je održana uz prisustvo većine kandidata, izostao je jedino aktualni pulski gradonačelnik  Boris Miletić.  Dakle, abecednim redom, prisutni su bili Josip Pino Ivančić (Radnička fronta), Mirko Jurkić (HDZ),  Mauricio Licul (SDP, HSU, HSLS, SDSS), Oliver Orlić (kandidat grupe građana), a razgovor je vodila koordinatorica Saveza udruga Rojca, Irena Boljunčić Gracin.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Najave događanja

29 Svibanj 2017 - 31 Svibanj 2017, 09:00 - 20:00


08 Lipanj 2017 18:00


25 Lipanj 2017 - 26 Lipanj 2017, 17:00 - 23:00


Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mala fotogalerija

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

 strukturni-invest-fondovi nacionalna-zaklada-logo razvoj-ljudskih-potencijala  eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova 
trans-europe-halles-logo logo mobilnost
eu-erasmus 1
ured-za-udruge GRAD-PULA-LOGO-1 zupanija istarska

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.