Novosti

logo bez karike 1Dnevni boravak Rojca ugostit će peto izdanje Lit Link festivala u četvrtak 29.06. od 21 sat. Uz čitanja stranih i domaćih autora, festival se paralelno usmjerava i na promociju naše književne scene kod stranih urednika i izdavača koji su njegovi jednako važni gosti. Na čitanjima u Puli, Rijeci i Zagrebu publika će imati prilike otkriti vrsne britanske autore, a 15 hrvatskih pisaca predstavit će se u tri dana programa, kako publici, tako i britanskim izdavačima i urednicima.U Puli će čitati četiri britanska i pet domaćih autora, uz projicirane prijevode, u programu koji je više alternativan nego klasičarski. Autore ćemo predstaviti kroz kratke uvodne razgovore, a pojedinačna čitanja traju po desetak minuta.

AutoportretU nedjelju, 25. lipnja 2017. u 19:00 sati, u programu "Vrtni đir" Gradske radionice iz Pule predstavit će se Debora Trusgnach iz Italije s boravkom u Puli koja je izvrstan primjer talentirane likovne umjetnice koja stvara izvan formalnog okvira visoke kulture. Ona će prezentirati svoje desetgodišnje iskustvo boravka i rada u Gradskoj radionici, koje se osim u području slikarstva prostire na medij dokumentarnih video radova te lutkarstva. Debora Trusgnach dolazi iz okolice Udina u Italiji, a proteklo je deset godina otkad je došla u Pulu s jednostavnom nakanom da tu provede godišnji odmor. Međutim, stjecajem sretnih okolnosti dospjela je do Gradske radionice, zainteresirala se za njezino djelovanje i započela s učenjem tradicionalnih slikarskih tehnika specifično namijenjenim raznovrsnim zidnim podlogama.

sirija B1 blank-page-001-minProjekcija filma kojeg su Hrvoja Ivančić i Goran Šafarek snimili boraveći deset dana u Siriji u proljeće 2016. godine održat će se u četvrtak 22.06. s početkom u 21 sat u Dnevnom boravku Rojca.Glavna tema dokumentarnog filma „Sirija – zemlja na raskrižju“ prikaz je života na teritoriju pod kontrolom sirijskog režima. Kroz sugovornike svih društvenih slojeva autori pokušavaju saznati kako je sukob utjecao na život prosječnog Sirijca. Razgovaraju s ministrima u vladi, profesorima na sveučilištu, prodavačima na tržnici, poslovnim ljudima.

U Damasku odlaze do prvih linija bojišta udaljenih svega tri kilometra od samog centra grada, ali posjećuju i devastirani grad Homs te kršćanska sela na prvoj liniji prema Islamskoj državi.

drago orlic samo je vrime kic

U petak 16.06. s početkom u 21 sat u Dnevnom boravku Rojca bit će otvorena izložba Drage Orlića "Samo je vrime kič".Drago Orlić o izložbi kaže: „Veliki francuski filozof Voltair je rekao: "Kad Bog ne bi postojao trebalo bi ga izmisliti". Filozof je bio u krivu. Mi smo Boga odavno izmislili, davno, davno još u praskozorje naše civilizacije, i otada smo mu slijepi sljedbenici, bezrezervni idolopoklonici, odani do ludila, podjednako u svakom kutku ove naše planete. Mi ga se ne odričemo ni u kojem trenutku življenja, ni danju ni noću. Prije spavanja pogledamo na njega, pri buđenju najprije njega zazivamo. Neprestano smo s njim u tijesnoj vezi, malo je reći pupkovinom povezani... sihrono i univerzalno u savršenom suživotu. Svaki bog i božanstvo bi tako nešto poželjeli ali na njihovu žalost nemaju nikakvih izgleda. Kontakt s našim Bogom svakodnevno provjeravamo u više navrata, nikad nam dosta bliskosti. Njegovi smo poklonici i ovisnici. Nijemi i pokorni poslušnici. Fenomen je to zadivljujući poradi toga što je naše božanstvo nevidljivo, neopipljivo, apstraktno, nestvarno… I mi smo toga svjesni, ali to nam ne smeta. Svi naši noviji bogovi od antičkih do današnjih nisu mu ni do gležnja. Govorim o Njegovoj svevišnjosti - VREMENU.

Portret na slapu Benkovski-minU subotu, 10. lipnja 2017. u 20:30 sati, u programu "Vrtni đir" Gradske radionice iz Pule gošća je Kristina Tamara Kučiš Franić koja predstavlja svoju prvu zbirku pjesama pod naslovom “Otisci duše”. Jednostavnost pisanja jest njen kredo jer autorica smatra da se u doba duhovne inflacije, gdje umjetnost postaje valuta plaćanja, a ljudi su svedeni na potrošače, nanovo mora uspostaviti ta razumljiva komunikacijska nit između esencije umjetničkog dijela i duše. Zbirka se sastoji od četrdesetak pjesama nastalih u različitim životnim periodima. Pjesme su sinteza svakidašnjice, metafizičkih zanosa te filozofskih razmišljanja o trajanju, smislu života, bivanju , traganju, dobroti, povratku na istinske ljudske vrijednosti. Zbirka je duhovni itinerarij u kojem se isprepliću religijski i arhetipski simboli suvremenog doba.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Najave događanja

25 Lipanj 2017 17:00 - 23:00


26 Lipanj 2017 09:30 - 11:30


26 Lipanj 2017 18:00


29 Lipanj 2017 21:00


Gdje se nalazimo

Za veću kartu kliknite ovdje.

 

mala fotogalerija

mailing lista

NEWSLETTER-ikona

Partneri

 strukturni-invest-fondovi nacionalna-zaklada-logo razvoj-ljudskih-potencijala  eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova 
trans-europe-halles-logo logo mobilnost
eu-erasmus 1
ured-za-udruge GRAD-PULA-LOGO-1 zupanija istarska

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.