Vijesti iz drugih medija

Pozivamo organizacije članice mreže Clubture te organizacije koje nisu u članstvu mreže ali surađuju s članicama mreže da se prijave na poziv za Clubtureov akcijski kulturni laboratorij (CT Lab): prijavi se OVDJE! (rok 30. rujna 2014. godine).

CT Lab je program mreže Clubture na koji se mogu prijaviti organizacije članice mreže i njihove partnerske organizacije koje žele djelovati na planu zagovaranja i borbe za infrastrukturu za nezavisnu kulturnu scenu prema lokalnim vlastima te po pitanjima razvoja i primjene različitih modela upravljanja i korištenja prostora nezavisne kulture.

 

Program CT Lab je smišljen s ciljem pružanja podrške lokalnim akterima u:

  • organizaciji i provedbi zagovaračkih aktivnosti
  • izgradnji i razvoju koalicija organizacija na lokalnoj razini
  • razvoju i primjeni različitih modela upravljanja prostorima
  • razvoju i primjeni različitih modela korištenja prostora

Pored navedenih aktivnosti, program obuhvaća i analize prostornih potreba organizacija te analize prostornih mogućnosti potencijalnih prostora važnih za nezavisnu kulturu.

Tko se može prijaviti:
Na poziv se mogu prijaviti organizacije članice mreže Clubture te organizacije koje nisu u članstvu mreže ali surađuju s članicama mreže u aktivnostima koje se predlažu za realizaciju u sklopu CT Lab-a.

Što se može prijaviti:
Aktivnosti koje će se provoditi putem laboratorija bit će usmjerene pozitivnim promjenama u pogledu prostora za djelovanje nezavisne kulturne scene: aktivnosti izgradnje i razvoja koalicija organizacija na lokalnoj razini, razvoju i primjeni različitih modela upravljanja prostorom te razvoju i primjeni različitih modela korištenja prostora. S obzirom na konkretne okolnosti, organizacije mogu predložiti aktivnosti u jednom ili više navedenih smjerova djelovanja.

Procedura prijave i odabira:
Organizacije prijedloge podnose ispunjavanjem prijavnog obrasca dostupnog na sljedećem LINKU. Upravni odbor mreže Clubture će u savjetovanju s koordinatorom programa CT Lab-a u 2014. izabrati organizacije s kojima će provoditi daljnje aktivnosti u okviru programa. Rok za podnošenje prijedloga je 30. rujna 2014. godine. Svaki pristigli prijedlog posebno će se razmatrati, a predlagatelje će se obavijestiti o odlukama Upravnog odbora najkasnije mjesec dana od podnošenja prijedloga na poziv.

Planiranje i provedba aktivnosti:
Koordinator programa Akcijskog laboratorija u uskoj će suradnji sa svakom od organizacija dogovarati okvirne ciljeve, metode i korake potrebne za započinjanje novih ili unapređenje postojećih procesa vezanih uz prostore.

Podrška:
Clubture je za realizaciju programa Akcijskog kulturnog laboratorija osigurao sredstva u okviru programa Centra znanja za društveni razvoj u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva te u sklopu aktivnosti Networked Programme: Connecting Culture, Communities and Democracy u suradnji s Europskom kulturnom fondacijom (ECF). O raspodjeli sredstava prema aktivnostima odlučivat će Upravni odbor na prijedlog koordinatora programa.

Svoje programe na Akcijski kulturni laboratorij mreže Clubture prijavite ispunjavanjem obrasca, do zaključno 30. rujna. Obrazac možete pronaći: OVDJE.

Izvor: Clubture 

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.