Vijesti iz drugih medija

marko tadic trapez 630IKON Arts Foundation njujorška je zaklada za promicanje rada hrvatskih umjetnika, dizajnera i filmaša u SAD-u, a svoj rad započinje predstavljanjem radova Marka Tadića.

IKON Arts Foundation iz New Yorka nova je zaklada za promicanje rada hrvatskih umjetnika, dizajnera i filmaša u SAD-u. Zakladu su osnovale Linda Mateljan i Katarina Miličević koje su višegodišnje iskustvo u kreativnim industrijama, biznisu i marketingu, iskoristile kako bi promovirale hrvatske umjetnike na američkoj sceni.

IKON Arts Foundation promociju realizira putem web stranice i organizacijom projekata, a web stranica fukcionira kao platforma na engleskom jeziku koja donosi informacije iz vizualnih umjetnosti, dizajna, filma, te služi kao baza podataka.

Svoj rad zaklada započinje predstavljanjem radova Marka Tadića na PULSE Contemporary Art Fair,  od 8 do 11. svibnja u New Yorku, u sekciji Points, posebnoj programskoj liniji sajma usmjerenoj na alternativne modele i neprofitne organizacije. Marko Tadić predstavljen je serijom kolaža Accumulation of images from below te je nominiram za nagradu PULSE Prize. Predstavljanje Marka Tadića realizirano je u suradnji zaklade i nezavisne kustosice Branke Benčić.

U studenom 2014. godine u galeriji Garis and Hahn IKON Arts Foundation priprema skupnu izložbu hrvatskih suvremenih umjetnika Notes of Undoing, s radovima Marka Tadića, Damira Očka, Hrvoja Slovenca, Zlatka Kopljara, Vatke Horvat, Igora Eškinje i drugih. Kustosica je Branka Benčić.

Izvor: Kulturpunkt

Nadolazeći događaji

Ponedjeljak, 16 Pro 2019 19:00 – 22:00


Srijeda, 18 Pro 2019 10:30 – 13:00

Srijeda, 18 Pro 2019 19:00 – 22:00

Četvrtak, 19 Pro 2019 15:00 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.