Vijesti iz drugih medija

skver info gif1

ŠKVER! je međunarodni umjetnički projekt iz eksperimentalne i rubne umjetnosti koji se zbiva unutar brodogradilišta i po otoku Lošinju, a ove će se godine odvijati od 4. do 14. lipnja.

Svim posjetiteljima koji nisu sa otoka Lošinja, a imaju namjeru skoknuti na otok te prisustvovati projektu, možemo pomoći sa uputstvima kako najjeftinije doći do Maloga Lošinja te ih spojiti sa najpovoljnijim smještajem.

10 dana projekta s 6 interesantnih evenata gdje se umjetnost spaja sa tradicionalnim i lokalnim životom otoka te dvije desetodnevne radionice, pomoću kojih se, uz stručno vodstvo, prate Škverska događanja, umjetnici u procesu stvaranja i otok u proljetnom buđenju. Sva događanja i radionice su besplatne. Zainteresirani za posjetu ili sudjelovanje mogu dobiti više informacija na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
UMJETNICI koji će sudjelovati na ŠKVER!-u:
Aidan Koch, Alexander Stewart, Anna Ehrlemark, Boštjan Čadež, Bojan Krištofić, Bruno Tolić, Davor Sanvincenti, Dunja Janković, Ema Ema Ema, Emelie Rondahl, Emir Šehanović, Goran Škofić, Igor Bezinović, Igor Hofbauer, Jason Leivian, Jelena Mijić, Johanna Marcade, Josip Bolonić, Lilli Carré, Lina Rica, Lisa Mangum, Luka Knežević-Strika, Marijan Crtalić, Marko Golub, Marko Salapura, Mathiew Desjardin, Miron Milić, Niko Mihaljević, Petja Grafenauer, Sretan Bor, Vladimir Lenhart, Vana Gaćina, Željko Bašković.
2RADIONICE:

Radionica dokumentarne fotografije Otok i Škver, 4 – 14.6.
Fotografija događaja, pozicija fotografije kao medija i jezika svakodnevne komunikacije, fenomen foto-knjige i Instagrama samo su neke od tema o kojima će se na radionici promišljati u specifičnom kontekstu otoka i Škvera. Uz vodstvo Luke Kneževića-Strike, fotografa iz beogradskog Belgrade Raw kolektiva, zainteresirani će polaznici kreirati vlastitu foto-priču i predstaviti je javnosti.
Broj polaznika je ograničen te je potrebno prijaviti se na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
3Radionica Škver u krupnom planu: vježbanje kritičkog pogleda i kreativnog pisanja o umjetničkim praksama Škvera, 4 – 14.6.

Uz vodstvo Petje Grafenauer, doktorice povijesti umjetnosti i kustosice iz Ljubljane, polaznici radionice svakodnevno će pratiti nastanak radova u brodogradilištu, sudjelovati na festivalskim događanjima, razgovarati će s umjetnicima, i o doživljenom pisati u vidu osvrta i izvještaja. Radionica će rezultirati tekstovima objavljenim u »uradi sam« fanzinu koji će se dijeliti zadnji dan festivala.
Broj polaznika je ograničen te je potrebno prijaviti se na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
4


Radionica animacije Eyeworks, 11.6. (9 – 13h)

Radionica kraćeg formata, u trajanju od četiri sata, sve zainteresirane upoznati će s osnovama medija animacije. Radionicu će voditi Alexander Stewart i Lilli Carré, direktori festivala animacije Eyeworks iz Chicaga, a nastali radovi prezentirati će se javnosti. Radionica je otvorena svima zainteresiranima. Prijave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Više o radionicama: http://www.skver-art.com/2014%20radionice

5 

PROGRAM 5. ŠKVER ART PROJEKTA

7.6. SUBOTA
___________

(19.00 – 02.00)
Luka Sv Martin
ŠKVER feat. RIBARSKA FEŠTA

Otočke tradicije vs umjetničke intervencije. Ribarske koće, brodice i lukobrani u kreativnim rukama gostujućih umjetnika. Ribarska mreža puna srdelica, špigeta, briškule, trešete, harmonike, vina i ponešto iznenađenja. Uz more, s morem i na moru.
Gostujući umjetnici: Davor Sanvincenti, Lina Rica, Boštjan Čadež, Željko Bašković


8.6. NEDJELJA 

——————–
(21.30 – 23.00)
Negdje u luci Mali Lošinj

FLOAT ON plutajuće kino
Projekcije eksperimentalnih videa sa video labela UNDERVOLT & CO (SAD)
Polazak u 21.30 sa Nove Rive u raznoraznim plovilima


10.6. UTORAK
——————–
(19.00 – 00.00)
Boćalište na Zagazinama
TURNIR U BOĆANJU
Natjecanje timova sastavljenih od umjetnika, škverana i profesionalnih igrača boća. Navijanje na najjače.


11.6. SRIJEDA / WEDNESDAY
——————–
(10.00 – 13.00)
TINEL knjižara i galerija, Trg RH 7
Radionica animacije, besplatna i otvorena javnosti, voditelji: Alexander Stewart i Lilli Carré (Chicago, SAD)

(19.00 – 00.00)
Ribarnica
Sajam umjetničkih knjiga i postera (od 19h) + projekcije festivala animacije EYEWORKS (Chicago) i radova nastalih na radionici animacije (od 22h)


13.6. PETAK
——————–
(21.30 – 23.30)
Gradska knjižnica i čitaonica, ljetna pozornica
SHOW OFF
Predstavljanje umjetničkih festivala, projekata i kolektiva
Festival Željezara (Sisak) * Međunarodni festival dizajna Dan D (Zagreb) * Festival nezavisnog stripa NOVO DOBA i FIJUK mreža (Beograd) * fotografski kolektiv Belgrade Raw (Beograd)* Festival eksperimentalnog stripa i narativne umjetnosti THE PROJECTS (Portland, OR, SAD)


14.6. SUBOTA 
——————–
(19.00 – 00.00)
Brodogradilište Mali Lošinj
OTVORENA VRATA ŠKVERA
Predstavljanje i vođeni obilazak novonastalih radova, instalacija, skulptura i murala, uz cjelovečernji program eksperimentalne glazbe, spontanih performansa i projekcija. Nezaobilazno druženje umjetnika, radnika i posjetitelja uz roštilj i vino.

***Sva događanja su besplatna***

 

Izvor: Vizkultura.hr


Nadolazeći događaji

Ponedjeljak, 16 Pro 2019 19:00 – 22:00


Srijeda, 18 Pro 2019 10:30 – 13:00

Srijeda, 18 Pro 2019 19:00 – 22:00

Četvrtak, 19 Pro 2019 15:00 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.