Vijesti iz drugih medija

Savez udruga Rojca organizator je treće Akcije Rojc!, manifestacije u kojoj sudjeluju udruge iz Društvenog centra Rojc i koja je u nedjelju okupila brojne Puljane.Pronaći na buvljaku točno ono što vam treba, bio je glavni cilj mnogih šetača, a bicikli, romobili i skateboardi bili su omiljena prijevozna sredstva.

Upravo je buvljak po uzoru na njemačku praksu gdje svatko donese na prodaju ono što mu više ne treba bio prvi razlog šarolikosti i ovogodišnje Akcije Rojc!. Ono što je jednom čovjeku smeće, to drugom može biti blago, kaže američka poslovica, a što vam sve može trebati (iako to možda i sami ne znate) bilo je moguće pronaći u ponudi tih trgovaca na jedan dan.
Da druženje ispred Rojca nalikuje na praznik ili feštu bilo je lako postići - dovoljno je bilo ponuditi maneštru po popularnoj cijeni i pričekati da grah, kukuruz i kranjska kobasica aktiviraju sjećanja na razne prvomajske proslave i neka možda bolja vremena.
Ukusni ručak začinila je živa glazba, a za jazz u podne pobrinuli su se saksofonist Oleg Kyrejev i njegov Time Machine uz pomoć jazz kvarteta Puhačkog orkestra grada Pule. Ritam su potom promijenili članovi Skandal benda u reduciranom broju, bez Bukija na tarabuki, koji su zadovoljili apetite gladnih romske glazbe. Intimnom atmosferom nastavili su Gabi i Marijan iz Nole koji su odsvirali i otpjevali sve najveće hitove benda u akustičnoj varijanti.
No, to je samo dio onoga što se zbivalo ispred Rojca, bilo je tu i radionica za djecu, breakdancera, plesača, izviđača pa čak i Prometna policija koja je građanima prezentirala tester za opojne druge i radar koji nemilosrdno slika vozače koji vole gaziti po gasu.
U suradnji s Prometnom policijom organizirana je i dječja biciklijada, bio je tu i sportski vrtić Pčelica s rekvizitima i spravama za vježbanje, likovna radionica za djecu udruge More, a u Dnevnom boravku gostovala je udruga ZOOM s projekcijom njihovog novog filma "Zavolontiraj".

 

Izvor: Glas Istre

Nadolazeći događaji

Petak, 29 Stu 2019 20:00 – Četvrtak, 12 Pro 2019 22:00

Utorak, 10 Pro 2019 14:00 – 17:00

Utorak, 10 Pro 2019 20:00 – 22:00

Srijeda, 11 Pro 2019 10:00 – 14:00

Srijeda, 11 Pro 2019 17:00 – 19:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.