Vijesti iz drugih medija

Hardcore, punk i rock - tu su negdje, a kada se radi o pulskoj sceni, najbolje je provjeriti kako oni dišu na Smeovu, godišnjem glazbenom okupljanju u Podzemlju Rojca posvećenom pokojnom Alešu Rodiću Šeli. Ovamo, kao i uvijek, na binu dođu jaka imena pulske alternative, a u tijesnom podrumu okupi se solidno velik broj ljubitelja žestokog zvuka kao što se to četvrti put dogodilo i sinoć.

Pasmaters su nas opet natjerali da se pitamo - može li brže i žešće od ovoga što oni sviraju? Pomislili smo da ne može, ali onda su nastupili Bolesno grinje koji su nas doveli u sumnju. Brutalni u svom zvuku, direktni u nastupu, izbombardirali su publiku na kraju ove glazbene fešte na kojoj se sakupljao i novac za liječenje Branka Črnca Tuste.

Očekivano, Pasmaters i Bolesno grinje najviše su protresli publiku jer je uostalom teško ostati ravnodušan na to kako oni sviraju, ali treba reći da su svi bendovi dobro primljeni jer, kako netko reče, ovdje se svi znaju.

- Ne dirajte rock, ne dirajte punk, poručila su na kraju nastupa Žmanjana dica, a Mad Face, koji uz grupu Filji di Bruno Atomiko pažnju poklanjaju i svom scenskom nastupu, pozvali su pulske hardcore snage na zajedništvo, odnosno, kako glasi njihova izvorna sintagma, "Pula hardcore unity" te izveli stare i nove stvari. Lijepo je bilo i što se pjevač Fabio prisjetio Šele koji je s njim išao u srednju školu.

Filji, koji su jedva svi zajedno stali na binu, kao i uvijek napravili su show u kojem nisu mogli da barem ne spomenu Brijuni rivijeru, dakako uz priličnu dozu ironije.

Uz stare majstore, na samom početku ovogodišnjeg Smeova dobili smo i još jedan dokaz da punk i rock i dalje žive i među novim generacijama. Naime, kao prvi bend nastupio je The Shock, čijih troje od četvero članova imaju između 10 i 14 godina, a bio je ovo tek njihov drugi nastup. Klinci i nešto stariji iskusni bubnjar osvojili su simpatije publike koja ih je pozvala na bis. (M. RADIĆ)

Izvor: Glas Istre 20.02.2012.
http://www.glasistre.hr/showbiz/vijest/348873

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.