Vijesti iz drugih medija

Glas Istre nam donosi:
Na igralištu Rojca, u sklopu posljednje večeri projekcija solarnog kina, uz nekoliko je inozemnih kratkih filmova o ekologiji prikazan i polusatni dokumentarac Hane Žerić i Igora Šaponje "Akcija za Rojc".

Mobilno solarno kino, nizozemski CosyMo-kombi, ima vlastiti solarni sustav putem kojeg se sva audiovizualna elektronička oprema napaja električnom energijom.

 

Puljani Hana Žerić i Igor Šaponja, poznati po svom filmskom amaterskom djelovanju, kamerom su prije četiri mjeseca zabilježili akciju građana protiv namjere gradskih vlasti da se ogradi plato Rojca i pretvori u naplatno parkiralište.

Film je sačuvao dinamiku i emocije akcije jer su tog dana na platou, dokazujući da se prostor može kvalitetnije iskoristiti, svoje aktivnosti prikazale brojne udruge.

U odjavi filma gledatelja se informira da je gradska uprava, bar zasad, odustala od ograđivanja platoa Rojca i naplaćivanja parkiranja. Uz Hanu i Šapu, film je snimao i Vedran Hamović Šeco.

- To je još uvijek nedovršena priča, i vjerojatno će se u budućnosti povlačiti pitanja o namjeni tog prostora. Nadam se da neće završiti kao Varšavska u Zagrebu gdje lokalne vlasti štite krupni kapital, a ne interese zajednice, kazao je Igor Šaponja. (Z. ANGELESKI)

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.