Vijesti iz drugih medija

Krajem prošlog tjedna završio je i proljetni Krojcberg, inače 11. po redu, u organizaciji udruga Otompotom, koju čine Ivan Klepac i Slave Lukarov i Distorzija koju vodi Dejan Gotal. Za razliku od prošlih godina ove su godine, recesiji usprkos, umjesto dosadašnje dvije organizirali četiri radionice, i to likovnu, stripovsku, filmsku i fotografsku.

Filmaši su snimali sve što se događa u Rojcu, a kako su prvi puta ovdje, sve ih je zanimalo, sve im je bilo novo i dopalo im se mjesto, o čemu nam je ispričao Lukarov.

Filmska ekipa snimila je materijal od kojeg će se montirati film, a u sklopu likovne radionice htjeli su oslikati dvorište, no zbog kiše morali su se vratiti u hodnike i slikati u sjevernom krilu na prvom i drugom katu.

Bilo je ukupno 16 polaznika, i to šest na likovnoj radionici, petero ih je sudjelovalo na stripovskoj, troje na filmskoj troje i dvojica na fotografskoj...

- Još jedna važna stvar je da smo svaki dan imali u Monteparadiso Hacklabu projekcije filmova, priča nam Lukarov. "U ponedjeljak je bila projekcija najboljih filmova s ovogodišnje Revije amaterskog filma (RAF), zatim smo u utorak vidjeli najbolje od Zagreb filma, počevši od oskarom nagrađenog Vukotićevog "Surogata".

U srijedu smo prikazali kratke filmove Kino kabareta, filmske ekipe iz Beča, a u četvrtak smo napravili mali festival uvodnih špica za filmove i tako dalje", nabrojio nam je Lukarov.

Film koji su snimili u Puli mora se prvo montirati u Zagrebu pa će ga prikazati najvjerojatnije na idućem Krojcbergu, a sažima utiske filmske ekipe koja je prvi put bila u Rojcu i s tri kamere su išli okolo. "Možda će to više biti priča o samom Rojcu ili o radionici, a možda bude priča o ljudima koje su susretali", razmišlja Lukarov. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

Nadolazeći događaji

Petak, 29 Stu 2019 20:00 – Četvrtak, 12 Pro 2019 22:00

Utorak, 10 Pro 2019 14:00 – 17:00

Utorak, 10 Pro 2019 20:00 – 22:00

Srijeda, 11 Pro 2019 10:00 – 14:00

Srijeda, 11 Pro 2019 17:00 – 19:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.