Vijesti iz drugih medija

yp9g1n5ujpzysaq9xkmb6rs4mnjOdnedavno je moguće na internetskoj stranici fanzini.hr. pronaći neka od kultnih izdanja fanzina koji su obilježili nezavisnu scenu devedesetih i uz koju je stasala cijela jedna generacija. Radi se o velikom arhivu fanzina od gotovo 2000 raznih izdanja iz cijelog svijeta koji su grupirani prema zemljama i dijelovima svijeta iz kojih dolaze.

Arhiv se s vremenom proširuje te također služi i kao građa koju posjetitelji mogu slobodno čitati i istraživati u prostoru knjižnice i čitaonice. Autori stranice smatraju fanzine važnim kulturološkim fenomenom i sredstvom komunikacije na nezavisnoj sceni, koji su nedvojbeno obilježili jedno doba u vremenu te sudjelovali u kreiranju slobodnog i kreativnog mišljenja aktera na toj istoj sceni te drže kako fanzinsku građu treba pažljivo sakupiti i pohraniti, kako fizički tako i u digitaliziranom obliku i time je očuvati od zaborava.

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.